Nagyon szeretem a Tex Mex, kreol
és amerikai ételeket. Egy időben gyakran megfordultam az Egyesült Államokban,
ott is és a világ számos más pontján is szívesen választottam ilyen típusú
éttermeket.
Van, amiben verhetetlenek: szószok, steakek, oldalasok, szendvicsek,
marhasültek. Ennek oka szerintem a népek keveredéséből kialakult fúziós
megoldások, ahol az angol, francia, olasz mexikói és a többi lakosok beadták a
közösbe nemzeti konyhájuk legvonzóbb alapanyagait és fortélyait, de már egy új
élet, egy új világ, egy szabadon választott formáció jegyében.
Aki az amerikai konyhát a Mcdonald’s -el
azonosítja az nagyon egyszerűen gondolkodik, és nagyon keveset tud az amerikai
konyháról. No és ajánlom figyelmébe ezt a BLT szendvicset.
BLT: bacon, saláta, paradicsom az
alapja a trilógiának, „kötelező” kiegészítője pedig a majonéz. Szendvicsről
lévén szó, fontos kelléke a toast vagy édeskés szendvicskenyér.
Fantasztikus, kifejezetten ehhez a
szendvicshez kifejlesztett és megsütött szendvics zsemléimet már bemutattam. Tökéletesek
lettek:
Cajun fűszerkeveréket már régóta
használok, a fajita és gyros, tandoori fűszerkeverék mellett állandó kedvenc:
Házi
fűszerkeverékek, fűszerpácok 1. rész: fajitas, cajun, gyros, baharat, Kentucky,
tandoori
Nagyjából a szendvics zsemlék
méretéhez igazítottam a vastagabb csirkemell szeleteket és cajun fűszerkeverékkel
szórtam meg. Visszatettem a hűtőbe, amíg előkészítettem az összes hozzávalót: római
és jégsalátát mostam és szárítottam, paradicsomot szeleteltem, kisütöttem a
tökéletes, ropogósra sült bacon szeleteket, kikevertem a majonézt, amiből
mézes-mustáros majonézmártást készítettem.
A szendvicszsemléket megsütöttem, hűlni
hagytam, majd kettévágtam.
Időben kivettem a csirkemellet a
hűtőből, ugyanis hideg húst sohasem szabad serpenyőbe tenni, csakis
szobahőmérsékleten. Frissen őrölt Himalája sóval fűszereztem, majd kontaktgrillben
megsütöttem.
Összeállítottam az előkészített
hozzávalókból a szendvicseket és feltálaltam. Napokig ez volt a menü, a család
az istennek nem akart ráunni. Úgyhogy készült másféle csirkemell betéttel is,
de ezt legközelebb mutatom be! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése