Azt hiszem, elmondhatom, hogy az egyik kézjegyem a hamburger. Mindenkinek van néhány specialitása, én mindenképpen ide sorolom a hamburgereimet.
Az eddigi legnagyobb nyilvános elismerést a Kiskifli egyik vendégétől kaptam, aki a Kiskiflinek kölcsönadott receptemből készült hamburgerre a Facebookon azt írta, hogy jobb, mint amit a debreceni Ikon étteremben evett. Másnap az Ikon étterem tulajdonosi köre a Kiskifliben költötte el az ebédet, majd sorra feltűntek a séfek is ... J
(Már ne keressétek a hamburgeremet a Kiskifliben, nyár közepéig volt étlapon)
A zsemle és a húspogácsa is saját recept, a többi töltelék
pedig mindig a család szavazatainak végeredménye. Semmi pláne, csak friss,
kiváló alapanyagok, kellemes fűszerezés és jó kinézet.
A 10 dkg-s zsemlékbe most 12 dkg-s húspogácsák kerültek,
így éppen megfelelő volt a kabát és a gomb egyensúlya.
A hamburger zsemléről már megemlékeztem egy külön
bejegyzésben:
A húspogácsa pedig az alábbiak szerint készült.
Hozzávalók 4 hamburgerhez:
40 dkg bélszín késsel apróra vágva
1 kisebb édes olasz hagyma finomra vágva
1 nagyobb fej fokhagyma finomra vágva
1 evőkanál darált házi paprika
frissen őrölt Maldon só és színes bors
kis csokor petrezselyemzöld finomra vágva
néhány (kevés kell bele!) friss rozmaring levél finomra
vágva
1/2 teáskanál cayenne bors
1/2 teáskanál morzsolt korianderlevél
1 evőkanál Dijon mustár (Edmond Fallot)
csomagoltam és még egy kicsit meglapítottam, mert ahogyan majd sül a hús tömörödik és összehúzódik.
Néhány órán át hűtőben pihentettem, majd olívaolajjal meglocsoltam és forró kontakt grillben néhány perc alatt megsütöttem. A bélszínnek csak annyi kell, hogy kérget kapjon és rácsos legyen a húspogácsa felszíne, hogy belül szaftos maradjon.
Még a húsok előtt a félbevágott zsemléket megpirítottam a
kontakt grillen, és félretettem.
Jégsalátát, paradicsomot, lila hagymát, kígyóuborkát és csemegeuborkát készítettem
elő, közepesen vékony cheddar szeleteket szeltem. Most kész ropogós hagymát
tettem a szendvicsekbe, de itt található az édes-ropogós hagyma receptem. Az elmaradhatatlan tökéletes bacon pedig így
készült:
Route 66 English
muffin és tökéletes sült bacon
A kisfiam választotta a szószt, érdekes módon most nem a
BBQ, hanem újra a mézes-mustáros szósz lett a befutó:
Házi majonéz és
társai: tartármártás, aioli, mézes-mustáros szósz
Végül, de nem utolsó sorban pedig igen, át tudtam harapni a
hamburgeremet, igaz, nem a derekánál kezdtem! J
Én nagy csodálója vagyok a hamburgereidnek! Ugyan nem vagyok nagy burgeres, de nagyon NAGYON szívesen kóstoló alá venném ;-))
VálaszTörlésKöszönöm szépen Anazar! Nálunk is egy évben csak 3-4-szer kerül terítékre, de a gyerekek miatt fontos, hogy ne maradjanak ki a hamburgerből. Sajnos nagyon kevés helyen kapni jót, még jó éttermekben is (nyilván nem a Mekiről beszélek, az alapból vörös posztó) úgyhogy nincs is más választásunk! :) Készíteni pedig nagyon szeretem ... :)
TörlésNagyon jól néz ki!
VálaszTörlésAz lenne a kérdésem, hogy akinek nincs kontakt grillsütője, az hogy tudja a legegyszerűbben megsütni a húst, hogy ne essen szét? Mit javasolsz? :)
Előre is köszönöm a választ!
Hú, ez engem is érdekelne! Ha majd lesz időd, adsz tippeket? Köszi! Brenda
Törlés