Mostanában talán még színesebben étkezünk, mint általában.
Jó passzban érzem magam, könnyen jönnek az ötletek és jó kedvvel, gördülékenyen
megy a megvalósítás is.
Persze az is rátesz egy lapáttal, hogy „amilyen az
adjonisten olyan a fogadjisten”, azaz mintha mostanában gyakrabban hallanám
élőszóban is, nem csak az üres tányérok jeleznék, hogy ez most tényleg nagyon
finom volt. Hozzá vannak szokva, hogy jól működik a lakáséttermünk, nem könnyű
már olyan meglepetést okoznom, hogy hangos szóval illessenek, mégis mostanában
többször sikerül.
Valamit kevés macerával akartam készíteni ebédre, a legfőbb
szempont az volt, hogy minden legyen hozzá itthon. Gondolkodtam, hogy volt
mostanában sok halétel, sült, szendvics, saláta és Tex Mex, akkor most következzen
újra pizza!
Hosszú ideje vezeti már a listát a legnézettebb receptjeim
között. J
Hála Istennek, mindig tartok lefagyasztva bevált
paradicsomszószomból olyan helyzetekre, amikor nincs időm vagy kedvem foglalkozni
vele:
Egyszerű téli
paradicsomszósz alaprecept. Pizzára, tésztára, lasagnéhoz.
A megformázott pizza tésztát megkentem a paradicsomszósszal,
gazdagon megraktam mozzarella szeletekkel, megszórtam apróra vágott aszalt
paradicsommal, morzsolt oregánóval és bazsalikommal.
240 C
fokon 12 percig sütöttem.
2 perc pihentetés után 4 szelet Pármai sonkát fektettem rá,
majd olasz salátakeveréket halmoztam a közepére és félbevágott
koktélparadicsomokkal koronáztam meg.
A sietség hevében a képről lemaradt, de pecorino romano
forgácsok is kerültek rá.
Igazi ínyenc pizza, amolyan non plus ultra. Mindenki nagyon
szereti a családban, de igazából a férjem első számú kedvence! J
A pizza sütés fortélyairól itt gyűjtöttem össze néhány
eljárást és jó tanácsot, úgyhogy ide is érdemes benézni:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése