Ez a hátszín kimaradt a sous vide sorozatból, pedig nagyon is
emlékezetes volt. Igaz, szinte mindig túlsütöm a steakeket 1-2 perccel, de soha
nem annyira, hogy nagyon bánjam.
Az igazság az, hogy amikor nézem a Beépített szépség című filmet, jókat kuncogok azon, hogy milyen lehetek, amikor egy 28 dkg-os medium rare
rib eye steakkel hadakozom a TGI Friday’s-ban. J
Mindig kihangsúlyozom, hogy ne süssék túl,
csak mert nő vagyok, de nem rendelem véresen, mert igénylem, hogy kérget
süssenek rá.
Szóval ehhez képest itthon mindig medium well sikeredik, ami
rózsaszín és omlós. Amilyen ez a hátszín szelet.
Most, hogy az utolsó tesztételt is posztoltam össze is
állítok egy sorozatot az általam elkészített sous vide ételekből. A Sous Vide Hungary jóvoltából került hozzám egy Sous Vide Supreme masina, amit ez úton is
megköszönök még egyszer, mert lenyűgöző volt a használata. Is. Mert a
végeredmény még attól is! J
Érdemes rákeresni korábbi sous vide ételeimre, mert a ropogós kacsacombtól az óriás karajszeletig és a Benedek tojásig mindenfélét kipróbáltam!
A csodás hátszín szeleteket (35-40 dkg/szelet) sóztam,
borsoztam majd rozmaringgal és vaj darabkákkal vákuumcsomagoltam. 56,5 C fokon
2 órán át voltak a vízfürdőben.
Ezután vastagaljú serpenyőben mindkét oldalán, vaj-olívaolaj
keverékén úgy 2-2 percig sütöttem. A hátszín faggyú kérge a kedvencem,
szerintem az az 1 perc túlsütés abból adódott, hogy azt jól meg akartam sütni.
A gombát és ceruzababot külön-külön vákuumcsomagoltam
egy-egy darabka vajjal, miután sóztam és borsoztam. 84 C fokon 1 órán át voltak
a vízfürdőben.
Amikor a zöldségek is elkészültek tálaltam. Hagymás steakburgonya is készült hozzá, akkor még nem diétáztam … J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése