Nagyon régen kedveljük ezt a párosítást. Már évekkel ezelőtt
is készült egy bejegyzés róla, akkor falatkákat mutattam be a fürjtükörtojás,
chorizo, füstös spanyol paprika triumvirátussal:
Tapas tálon is szerepeltek már:
Nyári tapas
vacsora: chorizo fürjtojással, sült burgonya alliolival, fokhagymás-
paradicsomos bruschetta, és ropogósra sütött halfalatkák
Le sem tagadhatnám, mennyire szeretem a spanyol/mediterrán
konyhát. J
Szerencsére mára már nem elérhetetlen, hogy bármikor
beszerezhessünk frissen szelt chorizót, ha megkívánunk egy ilyen formációt.
Most éppen az Intersparban kapható, egészen barátságos áron. J
Persze az ihletet a normandiai kovászos zsemléim adták, mindig
hagyom, hogy az első gondolat vezéreljen:
Normandiai
kovászos zsemlék – kovászolt kovásszal, élesztőmentesen
Ha a zsemlék kisültek, akkor már nincs más dolgunk, mint olívaolajban
fürjtükörtojást sütni, a zsemlét a vágott felénél kissé meggrillezni, a
visszamaradt olívaolajjal a zsemlét megcsorgatni, erre chorizo szeleteket
rendezni, majd a fürjtükörtojásokat ráültetni. Végül megszórni füstös
fűszerpaprikával.
No és persze jó étvággyal elfogyasztani! J
Rögtön éhes leszek, ha nálad járok! :-) Nagyon szépek a képek! Reggelire elviszek egy zsemlét :-)
VálaszTörlésKöszönöm Nelli! Vidd csak, és jó étvágyat hozzá! :)
Törlés