Oldalak

2011. december 21., szerda

Karácsonyi menüajánlat: elegáns ebéd és vacsorafogások marhából, borjúból

Az ünnepi időszakban számtalan nevezetes névnap is előfordul, amikor a a karácsonyi - főként  szárnyas és a szilveszteri - főként sertés ételek között  készíthetünk néhány vendégváró fogást borjúból és marhából. Természetesen a karácsonyi ünnepi ebédek és vacsorák koronái is lehetnek ezek az egyszerű, de elegáns, ugyanakkor különlegesnek mondható ételek. 



Wellington bélszín libamájjal dúsítva, szalonnás-"piros" fenyőmagos zöldbabbal








A 100. bejegyzésem. Gondolatok, piaci mustra, és Stroganoff borjúhátszín vargányával








Borjú cordon bleu, ha megadjuk a módját







Cserépben sült, színes zöldségekkel töltött magos mustáros hátszín, parmezános fésült krumplival, sült fokhagymás pecsenyelevével







Hagymás rostélyos: hortobágyi szürkemarhából, ropogós makói hagymával, és kakukkfüves tepsis burgonyával







Borjútekercs kecskesajttal, Serranoval








Saltimbocca alla Romana fokhagymás-vajas spenóttal, grillezett koktélparadicsommal és francia krumplipürével








Vasárnapi ebéd csontos marhalábszárból: marhahúsleves, velős pirítós, tejszínes-kakukkfüves marhapecsenye vajas galuskával







Borjúkaraj, borjúmáj, szűzpecsenye, mozzarellás töltött gombafejek és hagymakarikák ropogós bundában






A Nem vagyok mesterszakács receptválogatás fejezeteit itt gyűjtöm. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon megéheztem, igazán guszták, válogatás nélkül, bármelyiket szívesen bevállalnám! (most)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finomakat készítesz és ezek a képek... finomak :)))
    Én is szívesen megkóstolnám bármelyiket!

    VálaszTörlés