Az elmúlt évben magam is neveztem az első andalúz receptversenyre, melyen
az előkelő 4. helyet sikerült kifőznöm magamnak:
Újra itt vagyok!
Szerintem a receptem, mellyel neveztem zseniális (csirkecombból is elkészíthető, akik a nyúlcombtól idegenkednének), érdemes betekinteni:
Egy csipetnyi Andalúzia: nyúlcomb salmojeroban friss,
roppanós zöldségekkel.
Andalúzia számomra nem távoli vagy ismeretlen célpont, hiszen már a blogírás kezdetén több posztban is írtam az itt szerzett gasztronómiai és turisztikai élményeimről:
„Pasar por Andalucía y morir después”
„Pasar por
Andalucía y morir después” II.
Nem hiányozhatnak a spanyol és andalúz alapanyagok a konyhámból. A jobbik eset, ha személyesen szerezhetem be, de, ha megszorulok, akkor mindig van körülöttem valaki, akihez fordulhatok, hogy hozzon nekem belőlük:
Egy falat Spanyolország
Egy falat Spanyolország II.
Néhány falat
Spanyolország
Világbajnok: Spanyolország
Természetesen nem csak megfőzni, hanem étteremben elfogyasztani is különleges élmény egy tipikus spanyol vacsorát:
Tipikus spanyol vacsora
A konyhámban nem csak receptversenyekre készül spanyol vagy andalúz ihletésű étel, hanem igen gyakran a hétköznapokban.
Spanyol ihletésű ételeim receptjeibe itt lehet betekinteni.
A spanyol konyhán belül, a tapas ételek, vacsorák is rendkívül népszerűek nálunk. Tapas ételeimet itt gyűjtöm.
Bízom
abban, hogy személyes élményeim is hozzásegítenek többeket ahhoz, hogy
szerezzenek be legalább egy andalúz alapanyagot és nevezzenek a versenyre! Talán még ihletet is sikerült adnom!
Hajrá
mindenkinek!
Nem kell hozzá mást tenned, mint:
·
kigondolni egy bármilyen konyha ihlette
ételt, melyben szerepel a hozzávaló és
·
feltölteni a receptedet egy kép kiséretében facebookos oldalunkon Receptverseny menüpontjában május 20-ig!
Utána már csak izgulnod kell, hogy bekerülj azon 14 szerencsés közé, akijúnius 9-én egy autentikus dél-spanyol menü
elkészítését nem mástól, mint egy igazi andalúz cheftől, Enrique Sancheztől tanulhatja meg!
Ragacsos rizs báránnyal, kakukkfűvel
és gombával vagy cékla salmorejo serrano
sonkával és fürjtojással... Csak kettő
a kurzuson bemutatandó ínyencségekből.
Szívesen megtanulnád hogyan készülnek?
Akkor ne habozz, nevezz még ma!
NO, azért azt az m-betűst inkább a végére hagynám. A legvégére :-P
VálaszTörlés"Kedves utasaink! Ha a jobboldali ablakon néznek ki, láthatják, hogy mindkét motor lángokban áll. Ha viszont a bal oldalin tekintenek kifelé, akkor amit a szárny mellett alant látnak, az a város Nápoly. Jusson eszükbe a régi mondás..."