Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2013. október 6., vasárnap

Baconba csomagolt csirkemáj sült fokhagymás-parmezános krumplipürével




Hétköznapi kedvencünk a baconba csomagolt csirkemáj. Vagy kifli karikára ültetem, és uborka szeletet teszek alá, vagy ritkábban krumplipürével tálalom. Van jó néhány recept az oldalon.
Újabban cserépben sütöm a szalonna köntösbe bújtatott májat, hogy még szaftosabb maradjon, héjas fokhagymát, rozmaring ágakat, néhány cikk hagymát vagy zsályalevelet teszek mellé.


Most frissen őrölt maldon sóval és színes borssal, majoránnával fűszereztem mielőtt felgöngyöltem, sok-sok gerezd héjas fokhagymát dobtam mellé( a püréhez) és egy rozmaring ágat bújtattam a májak közé.

180 C fokra előmelegített sütőben úgy 40 percig sütöm.




A sült fokhagymagerezdekből nyert fokhagymavelővel és a máj leszűrt szaftjával készült a püré.


Sült fokhagymás – parmezános krumplipüré




Minden második héten szívesen megesszük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails