Oldalak

2014. február 17., hétfő

Norvég tojás/Eggs Norwegian








Kezdem körbejárni a világot. Jó hírem viszont a reggelik szerelmeseinek, hogy nem fogytam még ki az ötletekből … J
A Benedek tojás (Eggs Benedict) olyan szinten megihletett, hogy a francia és amerikai kitérő után visszatértem egy reggeli erejéig a formációhoz. Norvég tojáshoz gyakran használnak rusztikus kenyeret, éppen kapóra jött, hogy sütöttem egyet:


Egyszerű a képlet: paraszt kenyér, vaj, norvég füstölt lazac, buggyantott tojás, hollandi mártás, zöldségek.

A kenyeret megpirítottam, vajjal megkentem, uborka szeleteket fektettem rá, majd egy szelet lazacot. Két buggyantott tojást készítettem, ezt ültettem a már félig kész szendvicsre, majd egy-egy evőkanál hollandi mártás kanalaztam a tojásokra.

(Ha lazac van itthon, akkor kapor is, de ez sajnos most lemaradt a szendvicsről. Csak utólag jutott eszembe, hogy egy kis kapor még belefért volna a kompozícióba.)   
   
Alig vártam, hogy beleszúrhassam a villát a tojásba ... J




4 megjegyzés:

  1. Így jó. A kapor a füstölt lazaccal nem passzol annyira, mint a pácolttal (gravad lax).


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem mindkettővel passzol. Ízlések és pofonok. :)
      (Isten hozott újra nálam ... :)

      Törlés
  2. Én a kaprot a diós metélthez is meg tudnám enni...:(((
    Ez a kompozíció nagyon kedvemre való. Reggeli falatot én is készítettem hasonlót, füstölt pisztránggal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! A gyerekek mindig mondják, ha palóclevest vagy tökfőzeléket készítek, hogy anya, csínján a kaporral! :) :)
      Ha lett volna füstölt pisztrángom, akkor ziher, hogy azzal készült volna! :) Nemsokára tavaszodik és hozok Szilvásváradról! :)

      Törlés