A Benedek tojás (Eggs Benedict) olyan szinten megihletett, hogy a francia és
amerikai kitérő után visszatértem egy reggeli erejéig a formációhoz. Norvég
tojáshoz gyakran használnak rusztikus kenyeret, éppen kapóra jött, hogy sütöttem
egyet:
Egyszerű a képlet: paraszt kenyér, vaj, norvég füstölt lazac,
buggyantott tojás, hollandi mártás, zöldségek.
A kenyeret megpirítottam, vajjal megkentem, uborka
szeleteket fektettem rá, majd egy szelet lazacot. Két buggyantott tojást
készítettem, ezt ültettem a már félig kész szendvicsre, majd egy-egy evőkanál
hollandi mártás kanalaztam a tojásokra.
(Ha lazac van itthon, akkor kapor is, de ez sajnos most lemaradt
a szendvicsről. Csak utólag jutott eszembe, hogy egy kis kapor még belefért volna
a kompozícióba.)
Alig vártam, hogy beleszúrhassam a villát a tojásba ... J
Így jó. A kapor a füstölt lazaccal nem passzol annyira, mint a pácolttal (gravad lax).
VálaszTörlésNekem mindkettővel passzol. Ízlések és pofonok. :)
Törlés(Isten hozott újra nálam ... :)
Én a kaprot a diós metélthez is meg tudnám enni...:(((
VálaszTörlésEz a kompozíció nagyon kedvemre való. Reggeli falatot én is készítettem hasonlót, füstölt pisztránggal.
Igen! A gyerekek mindig mondják, ha palóclevest vagy tökfőzeléket készítek, hogy anya, csínján a kaporral! :) :)
TörlésHa lett volna füstölt pisztrángom, akkor ziher, hogy azzal készült volna! :) Nemsokára tavaszodik és hozok Szilvásváradról! :)