Nagymamám legalább annyiszor készített nekünk gyermekkoromban
párizsi szeletet, mint rántott bordát.
Sosem voltam menzás, minden nap a
nagymám főzte az ebédet, édesanyám pedig a vacsorát. Leggyakrabban kétszer is
ettem meleg ételt naponta, úgyhogy volt hová visszanyúlnom, amikor saját
háztartást kezdtem vezetni.
Innen a párizsi bundázás szeretete, néhány hetente terítékre
kerül nálunk.
Újabban frissen reszelt parmezánnal dúsítom az egyébként
egyszerű tojásbundát, ugyanis én nem keverem ki a tojást liszttel. A lisztben
megforgatott hússzeleteket a sűrű, parmezános tojásban megmártom, és forró
olajban kisütöm.
Hozzávalók 4 adaghoz:
8 ujjnyi vastag szelet sertéskaraj
3-4 tanyasi tojás
6-8 dkg frissen reszelt parmezán
frissen őrölt Himalája só és színes bors
2-3 evőkanál finomliszt
20 dkg vegyes gyalult káposzta reszelt répával
1 evőkanál fehér borecet
1 evőkanál mogyoróolaj (vagy napraforgóolaj)
2 evőkanál barna nádcukor
1 dl házi majonéz
A káposztasaláta elkészítését itt írtam le. (Érdemes benézni
a posztba, mert az egyik legjobb Kentucky menü, amit készítettem! J
A karaj szeleteket klopfoltam, úgy 3 mm vastagra. Sóztam,
borsoztam, lisztben megforgattam.
A tojásokat elhabartam és elkevertem a reszelt parmezánnal, hagytam 10-15 percig, hogy a sajt beleolvadjon a tojásba, hogy sűrű masszát kapjak.
Végül a karaj szeleteket megmártottam a tojásban és 2-3 perc
alatt forró olajban aranybarnára sütöttem.
Papírtörlőre szedtem, majd feltálaltam az amerikai káposztasalátával.
Szerettük!
J
Nagyon tudnám én is szeretni! Guszta! Finom lehet ebben a bundában a hús és nagyon tetszik a salátád is!
VálaszTörlésIgen! Nagyon-nagyon finom, ezért ismétlődik időről időre! :)
Törlés