Csak könnyedén!
Elborzadva figyelem, hogy nyáridőben is frissen sült kenyér
és süteménydömping van a legnagyobb közösségi megosztó portálon. Nos, nálunk
nyáridőben szénhidrátszegény időszak van, ez már igazából nem is a tavaszi
diéta utószele, egyszerűen meleg van, illetve már átállt a szervezetünk a nyári
hús-zöldség üzemmódra. A családból senki nem igényli manapság se a kenyeret, se a süteményeket, de még a krumplit is elhagyjuk a köretből egyszer-egyszer.
Ahogyan most is.
Érdemes kipróbálni a zsír és szénhidrátszegény tepsis
hagymakarikát, mely nagyszerű kísérője volt ennek a cigánypecsenyének. Ropogós,
ízletes, könnyed:
A fokhagymás joghurtszósz nálunk szinte már „családtag”
olyan gyakran jelen van az ebédlőasztalunk kínálatában. Minden fűszeres húsféle
legegyszerűbb és legízletesebb kísérője, ha valaki fel akarja még dobni egy
kicsit és szereti a koriandert, akkor tegyen bele és készen is van a fűszeres
indiai konyha egyik hűsítő szósza a raita.
2 dl görög joghurt
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál mogyoróolaj vagy olívaolaj (elhagyható)
frissen őrölt Himalája só
Cigánypecsenye:
4 ujjnyi vastag szelet sertéstarja
A páchoz:
1 teáskanál fűszerpaprika
2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
1 ½ teáskanál só
½ teáskanál frissen őrölt bors
2 evőkanál liszt a forgatáshoz
2 evőkanál mangalica vagy libazsír a sütéshez
A pácot alaposan összekevertem, majd 20 perc múlva megkentem
vele vékonyan az enyhén klopfolt tarja szeleteket. 1 óra múlva lisztbe
forgattam őket és forró zsíron oldalanként 2-2 percig kérget sütöttem rá.
Cserépbe szedtem, meglocsoltam a sütő zsírjával.
200 C fokra előmelegített sütőbe toltam és 15 percig
sütöttem.
Ropogós hagymakarikákkal és a joghurtszósszal tálaltam.
Korábbi cigánypecsenye receptjeimet itt összegeztem:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése