A gyerekek kedvence a TGI Friday’s étteremben, gondoltam itthon is
elkészítem. Kicsit utána olvastam az elkészítésének, utána a magam szájíze
szerint készítettem el.
Az étel lelke a Jack Daniel’s BBQ szósz, én mégis azt mondom,
ha éppen nincs kéznél egy üveggel, akkor valamilyen jó minőségű, vagy házi készítésű
BBQ szósszal simán kiválthatjuk.
Én tartok itthon az eredetiből, úgyhogy ez
esetben nem készítettem BBQ szószt, de azért linkelem a házi készítésű BBQ
szószom receptjét, ha valaki inkább ezzel készítené.
Rém egyszerű az étel elkészítése.
Hozzávalók 2 adaghoz:
30 dkg csirkemell filé
liszt, tojás, házi morzsa, szezámmag a panírozáshoz
frissen őrölt Himalája só és cayenne paprika a fűszerezéshez
1,5 dl Jack Daniel’s szósz az „áztatáshoz” és a tálaláshoz
2 teáskanál szezámmag a tálaláshoz
tépett jégsaláta gyalult vöröskáposztával keverve a
tálaláshoz
30 dkg az 2 fél csirkemell, melyet klopfolás nélkül kis
dundi falatkákra vágjunk fel. Fűszerezzük sóval és cayenne paprikával.
A morzsát keverjük el szezámmaggal és liszt, tojás, szezámos
morzsa sorrendben bundázzuk.
Forró olajban süssük ki, szedjük papírtörlőre.
Egy serpenyőben melegítsük fel a szószt, de csak közepes
hőfokon, hogy oda ne kozmáljon. Forgassuk meg benne a panírozott csirkefalatokat,
hogy alaposan átitatódjanak a szósszal.
Az előkészített salátaágyra szedjük át, szórjuk meg szezámmaggal, a maradék szószt kis
tálkába csorgassuk át és cheddar sajtos krumplipürével tálaljuk! J
Én nem kóstoltam, mert most tiltó listán vannak a hasonló
ételek, de az igazság az, hogy nem is jutott volna, mert egy szusszra
felfalták! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése