Oldalak

2012. február 8., szerda

Hétvégi menüajánlat: egyszerű, mégis különleges ebéd és vacsoralehetőségek cserépben sütve

 Akik rendszeresen követik a receptjeimet, láthatják, hogy számtalan ételt készítek cserépben. Cserépben sütni az ételeket nem csak háziasabb, rusztikusabb és természetesebb, hanem maga az étel minősége is más lesz. Szaftosabb marad, mégis, amennyiben szükséges, minden étel megfelelően meg is pirítható benne. Elkelne még néhány méretben és formában, a saját készletemben is, pedig 6-8 cseréptál biztosan akad az edénytáramban.
Csak biztatni tudok mindenkit, hogy egy-egy alkalommal a tepsit vagy a serpenyőt cserélje le cserépedényre és tapasztalja meg a különbséget! 



Sajttal töltött karaj szeletek bacon kabátban vajas, friss kakukkfüves krumpliágyon








Cigánypecsenye - cserépben sült héjas krumpliágyon, szalonnás babrőzsével








BBQ csirkeszárnyak másképp – a legfinomabb







Egy csipetnyi Andalúzia: nyúlcomb salmojeroban friss, roppanós zöldségekkel.







Cserépben sült szalonnás-zöldfűszeres csirkemáj hagymás pecsenyelevével







Ínyencfalat: cserépben sült lilahagymás-kakukkfüves barna csiperkeragu fürjtükörtojással, snidlinggel





A Nem vagyok mesterszakács receptválogatás fejezeteit itt gyűjtöm.

1 megjegyzés: