Már a második fordulónál tartunk a barbecue őrületben, ugyanis a kisfiam újabban csak ezt kéri. A napokban lesz a névnapja, jó előre megmondta, hogy barbecue csirkeszárnyat szeretne.
Ma készülök az újabb szósz előállításra, gondoltam be kellene mutatnom minden, az első fordulóban készült ételemet.
Már bemutattam a házi készítésű – füstös- BBQ szószomat, néhány barbecue pizzát (még ebből sem mindet) barbecue oldalast és barbecue csirkeszárnyakat.
Előre tudtam, hogy a csirkeszárnyat kétféleképpen is el fogom készíteni, hogy döntsön a kosztosom felőle, hogy melyik lesz a kedvence.
Az első adag BBQ csirkeszárnyat is cserépben készítettem, a szószban pácoltam, fólia alatt puhára pároltam, majd mázasra sütöttem.
Még ropogósabbra és még ízesebbre szerettem volna elkészíteni a második eresztés csirkeszárnyat, már előre elterveztem, hogy ezt hogyan érem el.
A megtisztított, darabolt szárnyakat sóztam, borsoztam, és leraktam olajjal vékonyan kikent cserépben. A felszínét is megspricceltem egy kevés olajjal.
Ekkor kivettem a szárnyakat, ecsettel alaposan átkentem BBQ szósszal, visszatettem a cserépbe, a pecsenyelére és 20-25 perc alatt mázasra, ropogósra sütöttem. Nem kell forgatni.
Mind a szósz, mind a cserép segítségemre volt abban, hogy a szárnyak belül szaftosak maradjanak, de ropogósabbra, a sóval, borssal történő elősütéstől pedig még ízesebbre, ízletesebbre süssem a szárnyakat.
A kisfiamnak mindkét verzió abszolút bejött, de azt mondta, anya ez a legfinomabb csirkeszárny, amit életemben ettem! :)
A hétvégi ebédre készült még egy borjú étel, ehhez készítettem francia krumplipürét. A kisfiamnak is szedtem a szárnyakhoz, és meglocsoltam a cserépből kimert BBQ pecsenyelével. Nagyon ízlett neki.
Ma egy kicsit másképpen készítem az újabb adag BBQ szószt, hiszen a változatosság gyönyörködtet. Már fejben el is készült az újabb recept.
Újabb húsételeket is tartogatok a tarsolyomban BBQ szósszal, úgyhogy a sorozat folytatódik!
Jujj, ez nagyon-nagyon guszta!
VálaszTörlésA cserép tetejét ilyenkor használod?
VálaszTörlés