Van, hogy a hirtelen jött ételötleteimből egészen nagyszerű
megoldások kerekednek ki. Szerintem ez a töltött gombanyárs is ilyen.
Imádom a nyársra húzott ételeket, melyeket nem csak faszénen
grillezek mostanában – no és télen - gyakrabban sütőben. Amikor az időm nem
adja ki a tűzrakáshoz, de mégsem szeretnék lemondani ezekről a grillételekről.
A másik motívum a töltött gomba volt, már napok óta egy
egyszerű, de nagyszerű töltött gombán járt az eszem. Ebben az ételben végül
minden elképzelésem találkozott.
Egyszerű tölteléket kevertem kakukkfűvel fűszerezett vajon
pirított gombából, finomra reszelt keményre főzött tojásból és sajtból. Sóval,
borssal fűszereztem.
A konyhakész gombafejeket miután sóztam és borsoztam megtöltöttem
a töltelékkel és befedtem egy másik gombafejjel. Vékonyra szelt baconnal
összefogtam és formára vágott grillsajttal és kápia paprikával vegyesen nyársra
húztam.
Olívaolajjal megspriccelt tepsire fektettem a nyársakat és
megspricceltem olívaolajjal.
Grill programon egyszer megforgatva nagyjából 15 perc alatt
készre sütöttem a nyársakat.
Hozzávalók 2 adaghoz:
12 db nagy csiperkefej
6 vékonyra szeletelt bacon
A töltelékhez:
6 db csiperkefej
3 dkg vaj
1/2 teáskanál morzsolt kakukkfű
2 keményre főzött tojás
4 dkg enyhén füstölt vagy Gouda sajt
só, bors
1 db piros kápia paprika
5 dkg grillsajt
Ötletes, színes és nagyon finom, könnyű ebéd kerekedett belőle.
Tetszik az ötlet !
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik, szerintem sem először és utoljára készítettem. :)
Törlés(Olyan kevés időt töltök mostanában gép előtt, de hamarosan írok, hogy miz újs ... :))
Nem baj, csak írd be az Emil "Tárgy:" rovatába:
TörlésRe: Cept
:-)))
Türelmesen várunk :-)
VálaszTörlésHolnap reggel irány: Egerszalók! :) Kedden jelentkezem, Re: Cept ... :))))
VálaszTörlésKedd van...
Törlés:-))))))
Ha kedd van, akkor Belgium! :)))
TörlésKis türelmet kérek ... :)