Oldalak

2012. február 13., hétfő

10 elegáns vacsorafogás Valentin napra

Fűszeres szűzsteak egészben sült kacsamájjal, Tokaj-hegyaljai furmintban posírozott almával








Véletlenül jött elegáns vacsora: hirtelen sült borjúkaraj szaftjával, párolt, szalonnába csomagolt hordóburgonyával és alliolival







Tagliatelle selymes gorgonzola mártással, pirított barna csiperkével







A 100. bejegyzésem: Stroganoff borjúhátszín vargányával







Pikáns szűzérmék gorgonzola mártással, tagliatellével







Saltimbocca alla Romana fokhagymás-vajas spenóttal, grillezett koktélparadicsommal és francia krumplipürével






Csirke fajitas chilis-kukoricás cheddar mártással, szélesmetélttel







Serpenyős libamell (poché-grillé) libatepertős, lilahagymás burgonya-flánnal, aszúban párolt barackkal







Tagliatelle napon szárított paradicsommal, friss bazsalikommal, besamellel, pecorinoval







Wellington bélszín libamájjal dúsítva, szalonnás-"piros" fenyőmagos zöldbabbal







Desszertajánlatom:


Valentin napi desszertajánlat: csokoládés finomságok




A Nem vagyok mesterszakács receptválogatás fejezeteit itt gyűjtöm.

2 megjegyzés:

  1. Ha hirtelen választanom kéne, bajban lennék...Egytől-egyig mind nagyon finom étel! És, melyik kerül az ünnepi asztalra?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk minden nap "Valentin nap" van ... :)
      A 11. fogás kerül az asztalra, amit még most fogok kitalálni szokás szerint. Szinte mindig az utolsó percben döntöm el, hogy éppen mi lesz a vacsora. Már nem csak Bálint napkor, hanem általában! :))

      Törlés