Oldalak

2012. március 23., péntek

Magyaros házi pizza koktélparadicsommal






Említettem már, hogy ünnep előtt nagy pizza sütés volt nálunk. Most az egész adag pizza tésztát kisütöttem azonnal, amit bedagasztottam.

Ez a mennyiség 5 db 30 cm-es pizza sütésére alkalmas, mindig ennyit dagasztok be, mert hűtőben másnapig, harmadnapig is friss és felhasználható marad.

Bevált pizza tészta alapreceptemet itt mutattam be:

Bevált pizza tészta alaprecept


Pizza tészta tesztemet pedig itt:

Folytatom a pizza tészta tesztet. Mini pizza fánkocskák, pizza lepény



Ebből a kör pizza sütésből már bemutattam egy ínyenc, rendhagyó pizzát:

Ínyenc házi pizza egyszerűen: mézes-mustáros szósszal, háromféle sajttal, dióval, baconnal


Szeretem ezeket a rendhagyó pizzákat. Azért azt mindig elmondom, hogy nem állom, amikor mindent, gondolkodás nélkül rádobálunk egy pizzára, ami van, vagy szeretjük az ízét. A pizzán uralkodnia kell ízben – no, és látványban is – annak a harmóniának, melyek más ételek esetében is igazak. A nem összeillő alapanyagok káoszt okoznak az ízek tekintetében, jómagam nem vagyok híve a „mindent bele” pizzáknak és ételeknek.

Az ugyancsak jól bevált téli paradicsomszószomat főztem meg a pizza projekthez:

Egyszerű téli paradicsomszósz alaprecept. Pizzára, tésztára, lasagnéhoz.



Lassan kihajtanak a fűszernövényeim és akkor visszatérek a friss bazsalikomos pizza szószhoz:

Pizzára, pastára, lasagnébe: paradicsomszósz lila bazsalikommal és zsályával


A házi pizza sütésről pedig itt írtam lépésről lépésre:

Házi pizzasütés lépésről, lépésre



Ehhez a pizzához 24 dkg pizza tésztát használtam fel. Formába igazítottam, előtte a formát megfújtam olívaolajjal és megszórtam egy kevés kukoricaliszttel.
Megkentem a paradicsomszósszal és megraktam a feltétekkel: 10-12 dkg vékonyszeletekre vágott puha mozzarellával, 10-12 dkg vékonyra karikázott kolbásszal, fél fej vékonyra szelt lilahagymával, 1/2 karikára vágott kápia paprikával (kaliforniai vagy zöldpaprika is lehet) 5 dkg apró kockára vágott enyhén füstölt sajttal, 4-5 kettőbe vágott koktélparadicsommal, majd megszórtam morzsolt oregánóval.
3-4 csík vékonyra szelt bacont kisebb darabokra vágtam, ezt rendeztem el a tetején.

230 C fokra előmelegített sütőben, alsó bordamagasságon 12 percig sütöttem. 







Ugye milyen nagyszerűen néz ki? Ugyanis pontosan ilyen finomra is sikerült! 



Házi pizzériám receptjeit pedig itt gyűjtöm.

2 megjegyzés: