Ugye milyen színes, mutatós, ínycsiklandó étel? Pedig az elkészítése
olyan egyszerű, hogy „még a sminkem sem kenődött el”! J
Még mindig a nyaralás utóhatása alatt vagyok, ugyanis van
mit „behozni” itthon, de egyetlen programot sem szeretnék lemondani emiatt, így
egyszerű, mégis ínycsiklandó ételeken töröm a fejem és készítek.
Ez most egy ilyen fogás, ami jó példa arra, hogy a család
semmit sem vegyen észre abból, hogy a főzésre most kevesebb időm jut. A marinád
felgyorsítja a pácolási időt, most egyszerű, magyaros fűszerekkel ízesítettem.
Nem kell mindig nagyon bonyolult fűszerkeverék ahhoz, hogy a hús ízletes és
különleges legyen. J
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 egyenként 15 dkg-os csirkemell steak
A marinádhoz:
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál fokhagymapor
½ teáskanál frissen őrölt bors
1 teáskanál Himalája só
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál frissen facsart citromlé
A zöldségkörethez:
1 lilahagyma cikkekre vágva
1 piros kápia paprika cikkekre vágva
1 zöldpaprika cikkekre vágva
20 dkg barna csiperkegomba felezve
Készült hozzá 4 adag francia krumplipüré is. J
A marináddal megkentem a csirkemelleket és 1 órán át hagytam
pácolódni.
Közben elkészítettem a krumplipürét és megtisztítottam,
felvágtam a zöldségeket.
Végül felforrósítottam a kontaktgrillt és 8 perc alatt
meggrilleztem a marinált csirkemelleket.
Közben vastagaljú serpenyőt
felforrósítottam és egy csöpp olívaolajon átpörgettem a zöldségeket, hogy még
roppanósak maradjanak. Csak végül hintettem meg frissen őrölt Himalája sóval.
Azonnal tálaltam és hallgattam a csendet evés közben, mert
úgy tolta mindenki befelé, hogy úgy 5 percre síri csend lett … J J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése