Igazi nyári „tartalmas” leves, én még tápióka liszttel sem
sűrítem be, mert szükségtelen.
Már jó ideje nem „hagyományosan” készítem a
raguleveseket, kicsit keverem a stílusokat és beleviszek egy kis ázsiai vonalat
is.
Most nem curry pasztával alapoztam a levest, hanem maradtam a magyaros
stílusnál, így a kertemből szedett friss tárkony határozta meg a leves végső
ízvilágát, de tejszín vagy tejföl helyett kókusztej és a levesben főtt
zöldségek helyett roppanós, hirtelen pirított zöldségek kerültek bele. J
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 salotta (mogyoróhagyma) finomra vágva
3 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma finomra vágva
30 dkg kisebb darabokra vágott sertéslapocka
1 lilahagyma, 1 piros és egy zöld kápia paprika cikkekre
vágva
8 fej barna csiperke negyedelve
2 marék zöldbab 3-4 cm-re darabolva
4 dl kókusztej
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 evőkanál frissen vágott tárkony
Himalája só, frissen őrölt bors
A vajon megdinszteltem a hagymát, rádobtam a húst és
körbepirítottam. Amikor kifehéredett hozzáadtam a fokhagymát, pirítottam még
egy kicsit, sóztam, borsoztam és felöntöttem annyi vízzel, hogy még ne lepje el
teljesen. Kis lángon 1 órán át pörköltem.
Hozzáadtam a zöldbabot és majdnem puhára főztem az alapban.
Közben egy egészen kevés olívaolajat felhevítettem és 2-3
perc alatt magas hőn megpirítottam benne a zöldségeket (gomba, hagyma, paprika).
Csak végül sóztam, borsoztam és ment az alapba.
Felöntöttem kókusztejjel, hozzáadtam a tárkonyt és a
citromlevet és éppen csak felforraltam.
Frissen is nagyon finom, de másnap még jobban összeérnek az
ízek, úgyhogy nyugodtan lehet dupla adagot is készíteni belőle, mert a maradék
semmiképpen vész kárba! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése