Beköszöntött az ősz, beköszöntenek az őszi ételek … J
A kőrözött nagyon finom rozskenyérrel vagy valamilyen
rusztikus kenyérrel, de én most maradék kenyérlángos tésztából sütöttem hozzá
friss, ropogós mini kenyérlángosokat. Összekötöttem a kellemest a hasznossal és
mondhatom máskor is sütök maradék tésztából ilyen kis szendvics falatoknak való
kenyeret. Még magában is isteni elropogtatni! J
Nem akartam a kőrözöttet túlspilázni, Én mindig brindzából
készítem, nem adok hozzá tehéntúrót. Ebből fakadóan inkább selymesítenem kell
az ízeket, mint még inkább erősíteni, mert akkor túl tömény lenne. Volt két
evőkanál maradék fokhagymás görög joghurtom a hűtőben, ezt hozzáadva az
alapkeverékhez egészen könnyű, krémes és nagyon kellemes ízű lett.
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
125 g brindza (juhtúró)
75 g puha vaj (most ír vajat használtam)
½ fej enyhén lila édes hagyma (a sima vöröshagyma túl
intenzív volna)reszelve, vagy nagyon finomra vágva
1 mokkáskanál frissen őrölt kömény
2 mokkáskanál fűszerpaprika
2 evőkanál fokhagymás görög joghurt, ami egy kis gerezd
zúzott fokhagymával és 2 evőkanál tejfellel kiváltható
A kenyérlepény tésztáját így készítettem:
A hűtőből kivettem a maradék tésztát és lisztes deszkán
hagytam szoba hőmérsékletre melegedni. Kinyújtottam, kiszúrtam, sütőpapírral
bélelt tepsire rendeztem.
Felmelegítettem a sütőt 240 C fokra. Megkentem egy kis
olajjal a mini kenyérlángosokat, hogy még ropogósabbak legyenek és betoltam 10
percre a forró sütőbe.
Pár percig hagytam hűlni, majd még langyosan feltálaltam a
kőrözötthöz. Nekem édes paprika illik hozzá leginkább, így egyértelmű volt,
hogy a kíséret piros kápia lesz.
Ennyi, nagyon finom volt! J
Meg fogsz lepődni: a körözötteket is nagyon szeretem :-)
VálaszTörlésPersze csak az ételeket :-D
Különösen örülök a brindzának - nélküle nem az igazi!
:) Egyetértünk ... :)
Törlés