Volt egy dupla doboz lágy kecskesajtom, az egyik feléből zöldfűszeres
kecskesajtkrém készült, amit már be is mutattam:
Zöldfűszeres
kecskesajtkrém (Boursin)
A másik felét kenyérlángosra
szántam.
Nem olyan régen „raktam össze” egy
nagyon kellemes kenyérlángos alapreceptet, már csak a kecskesajthoz illő
feltéteket kellett találnom a hűtőben, egy nagyszerű, őszi kenyérlángoshoz:
1 tepsi kenyérlángoshoz az alábbi feltéteteket használtam
fel:
2-3 evőkanál aioli
10 dkg lágy kecskesajt
10 dkg barna csiperke szeletelve
1 kisebb fej lilahagyma vékonyra karikázva
10 dkg császárszalonna gyufaszálra vágva
frissen őrölt színes bors
A formázott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem,
megkentem aiolival, elrendeztem rajta a darabolt kecskesajtott, megszórtam a
vékony csíkokra vágott császárszalonnával, majd a gombával és lilahagymával.
Megszórtam
frissen őrölt borssal és 240 C fokra felforrósított sütőbe toltam 16 percre.
Külalakra nem lett túl szép, de a „csúnya de finom”
kategóriában mindenképpen győztes! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése