Most először készítettem sütőporos fánkot, és nem azért nem fogok túl gyakran ilyen fánkot gyártani, mert nem volt finom, hanem mert én is élesztős fánk párti vagyok. Ez a fánk olyan Dunkin Donuts-os volt, lényegesen több cukorral készült, mint az élesztős, viszont lényegesen hamarabb készen is volt, és megmondom, tényleg nagyon ízletes volt.
45 dkg rétesliszt, 25 dkg porcukor, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 2 tojás, 3 evőkanál tej, kevés só, szerecsendió, házi narancslekvár, reszelt narancshéj került bele.
A lisztet átszitáltam a sóval és a sütőporral kétszer is.
A tojásokat, a cukor kis mennyiségű, folyamatos adagolásával kevertem világos, habosra, krémesre, jó sokáig A cukros tojásmasszát ízesítettem, bővítettem az összes hozzávalóval, majd apránként adagoltam hozzá a száraz hozzávalók keverékét.
Hűvös helyen pihentettem az aránylag ragacsos tésztát 40 percig, majd lisztezett deszkán kinyújtottam, nagyobb fánk szaggatóval kiszúrtam, kisebb pogácsaszaggatóval a közepében szúrtam ki, és kb. 25 fánkot készítettem elő, az összes alapanyag felhasználásával.
Majdnem 200 fokra hevített mogyoróolajban, vastag, magas peremű edényben sütöttem ki a fánkokat, melyeket ahogyan barnára pirultak ügyesen megfordítottam.
Papírtörlőn leittam, és nem porcukorral (Isten ments, további cukor) hanem finom, anyósom féle házi sárgabarack lekvárral kínáltam.
Még aznap elfogyott, a bográcsban készült sertésragu leves levezető csemegéjeként.
Ha egyszerre tör ránk az időzavar és a fánk ehetnék, akkor bátran ajánlom ezt a receptet.
Ha viszont igazán meg akarjuk adni a módját a fánk evésnek, akkor egyszer felteszem nagymamám élesztős fánk receptjét.
45 dkg rétesliszt, 25 dkg porcukor, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 2 tojás, 3 evőkanál tej, kevés só, szerecsendió, házi narancslekvár, reszelt narancshéj került bele.
A lisztet átszitáltam a sóval és a sütőporral kétszer is.
A tojásokat, a cukor kis mennyiségű, folyamatos adagolásával kevertem világos, habosra, krémesre, jó sokáig A cukros tojásmasszát ízesítettem, bővítettem az összes hozzávalóval, majd apránként adagoltam hozzá a száraz hozzávalók keverékét.
Hűvös helyen pihentettem az aránylag ragacsos tésztát 40 percig, majd lisztezett deszkán kinyújtottam, nagyobb fánk szaggatóval kiszúrtam, kisebb pogácsaszaggatóval a közepében szúrtam ki, és kb. 25 fánkot készítettem elő, az összes alapanyag felhasználásával.
Majdnem 200 fokra hevített mogyoróolajban, vastag, magas peremű edényben sütöttem ki a fánkokat, melyeket ahogyan barnára pirultak ügyesen megfordítottam.
Papírtörlőn leittam, és nem porcukorral (Isten ments, további cukor) hanem finom, anyósom féle házi sárgabarack lekvárral kínáltam.
Még aznap elfogyott, a bográcsban készült sertésragu leves levezető csemegéjeként.
Ha egyszerre tör ránk az időzavar és a fánk ehetnék, akkor bátran ajánlom ezt a receptet.
Ha viszont igazán meg akarjuk adni a módját a fánk evésnek, akkor egyszer felteszem nagymamám élesztős fánk receptjét.
Érdeklődés mutatkozik a nagyi receptje után... Akár priviben is
VálaszTörlésKedves Laci,küldöm priviben a receptet, a blogra hamarosan képekkel együtt kerül majd fel:-)
VálaszTörlésNagyon könnyed, finom!
VálaszTörlésAzt hiszem kimaradt a receptből a sütőpor mennyisége.
VálaszTörlés