Visszatérve, egy keddi napon akartam újra kijönni, hogy a teljes húsválasztékot bemutathassam.
Telefonon egyeztettünk a hentessel, már első találkozásunkkor nagyon szimpatikus volt, ő felügyel itt mindenre.
Amikor megérkeztünk a kisfiammal, többen is vásároltak. Kivártuk a sorunkat, közben fényképeztem, majd beszélgettünk is egy kicsit.
Közben megjött a Both-Dega Imbisz árubeszerzője, kimérette a sok friss alapanyagot, az összes hátszínt is elvitte. Szerencsémre még előtte befotóztam.
Beszélgettem a hentessel, hogy ő hogyan készíti el otthon, ezeket a nemes húsféléket. Nem lettem sokkal okosabb, vagy inkább végleg megvilágosodtam: a hortobágyi szürkemarha finom rostozatú, és különlegesen ízletes húsféle. Nem kell neki túlzott fűszer, csak pácolás, érlelés és kellő idő a megpuhításához. És, ha jól bánunk vele, akkor a legfinomabb húsok egyike.
A hentesüzlet elérhetőségei:
4071 Hortobágy, Czinege J. u. 1.
NYITVA TARTÁS:
Hétfő: zárva. Keddtől - péntekig 10 órától 17 óráig. Szombaton 7 órától 13 óráig. Vasárnap: zárva.
Érdeklődni: Szász József − Telefon: (52) 589 146
További információk letölthetőek a www.hortobagy.eu oldalról.
És egy kis emlékeztető, az augusztus 28.-i Nemzeti Gulyás Nap-ra vonatkozóan:
„A Hortobágy, a legeltető állattartás egyik utolsó mentsvára, a pásztorok tündérországa így készül a “Nemzeti Gulyás Napra”:Az ünneplőbe öltözött pásztorok felhajtják a tornyi dombi magyar szürke gulyát a Kilenclyukú híd lábához. A kíváncsi nép nézheti azt napestig. Közben gulyásember készíti a hortobágyi gulyást az Isten szabad ege alatt bográcsban, jóféle magyar szürke marhahúsból.Ha kész, mellé állunk s jó szívvel kínáljuk.”
A Nemzeti Gulyás Nap és Hortobágy, valamint Debrecen is várja az érdeklődőket, látogatókat.
Nem is értem Debrecenben miért nem nyitnak egy boltot? Vagy Pesten? Összefoghatnának a halasokkal. (Nemrég a tiszafüredi piacon is nyílt egy biohúsbolt, van mangalica meg birka is.)
VálaszTörlésA hortobágyiaknál a kedvencem a bivalyerős bivalyszalámi.
"saját levében": Én úgy tudom, hogy próbálkoztak, de a bio húsnak magasabb bérleti díjat számolnak, mert "jó üzletnek számít".
VálaszTörlésBiztosan tudod, hogy a Malompark kispiacán van a hortobágyi halbolt, én mindig ott vásárolok.
Hát igen, jó lenne egy bio hortobágyi húsbolt Debrecenben.....
Hátha megindul egy nagyob keresleti hullám, még én sem szállok le a témáról.....
Az a baj, hogy továbbértékesítve már drágábban kapjuk meg, aki elszánt, az kigazdálkodja, de a szélesebb vásárlói réteg CSAK az árat nézi, mint tudjuk:-(
Most kóstoltam a bivalyerőset, hú, nagyon finom:-)
Nem tudsz valakit, aki keddenként szokott Debrecenből Pestre jönni (ráadásul a Hortobágyon keresztül :) )?
VálaszTörlésEzek az árak nagyon kedvezőek.
Pesten lehet kapni a Biopiacon szombatonként reggel fél héttől délután egyig.
VálaszTörlésgondaanyu: tudod az árakat? Kíváncsi lennék mennyi a különbség árban. Hiszen, ha továbbértékesítik Budapesten, akkor valamennyivel drágábban adják, ami érthető, de nem mindegy, hogy mennyivel. Megadnád a Pesti Biopiac pontos címét?
VálaszTörlésmuskotály küvé: Mindenképpen utána nézek, hogy jár-e valaki rendszeresen ezen az útvonalon. Van pár ötletem, jelentkezem!
Egyébként, már tudjuk, hogy milyen csatornákon megy tovább a hús, megpróbálok utána nézni, hogy hogyan alakulnak az árak az "út" során.
Ha valakinek van információja, az jól jönne.
A Fényi utcai piac árait esetleg meg tudnád nézni, érdeklődni?
Megpróbálom összerakni a továbbértékesítési hálózatot. Biztosan tanulságos lesz.
Amúgy Debrecenben sem lehet kapni, én is Hortobágyra járok ki, mint más a környékről.
Ezzel a témával még érdemes foglalkozni.
Nyitok egy márkaboltot Debrecenben és Budapesten, ez jól hangzik nem? Eltitkolom, hogy miféle húst akarok forgalmazni:-)