Nincs sok időm mostanában, de a Szega Foods receptverseny kiírása annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem, élek az alkalommal.
Olyan összetevők felhasználásával hirdettek receptversenyt,
ami felhívás volt keringőre. Szinte sugallta, hogy letisztult, egyszerű ételeket
készítsek, melyeket a nagyszerű alapanyagok emelnek piedesztálra.
Az alábbi alapanyagokat választottam a Szega Foods nagyszerű
termékkínálatából:
-
mozzarella
di bufala DOP - bivalymozzarella
-
grillbors
-
szerecsendió
-
citromos olívaolaj
-
Chardonnay borecet
Nem akartam túlzottan hosszú címet, de most élek a
kiegészítéssel. A grillezett koktélparadicsomhoz összedobtam egy remek bazsalikom
vinaigrettet, illetve a burgonya krémpürét ez esetben olívaolajjal készítettem
a mediterrán csirkemell mellé. A mediterrán csirkemell steak pedig szárított
paradicsommorzsával, Pármai sonka és bivalymozzarella takarásában.
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 db fél csirkemell – egyenként 15-8 dkg-osak
8 db szárított paradicsom – fűszeres olívaolajban pácolt
4 szelet Pármai sonka
40 dkg bivalymozzarella
2 evőkanál extra szűz oívaolaj
grillbors
frissen őrölt tengeri só
12 db fürtös koktélparadicsom
A csirkemellet megtisztítottam, majd fólia alatt nyújtófával
megnyújtottam, hogy szaftos maradjon, de nyújtsak egy kicsit a rostokon.
Közvetlenül sütés előtt sóztam, grillborssal megszórtam és
forró olívaolajban hirtelen, mindkét oldalán átsütöttem oldalanként úgy 1-2
perc alatt.
Üvegtálra helyeztem, meglocsoltam a visszamaradt
zsiradékkal, megszórtam az összevágott szárított paradicsommal, befedtem Pármai
sonkával és a 10-10 dkg bivalymozzarellával. Mellé tettem a koktél paradicsomokat és grillprogramon
néhány percig grilleztem.
Bazsalikomos vinaigrette:
1 teáskanál dijoni mustár
1 mogyoróhagyma, apróra vágva
1/2 teáskanál só
1 teáskanál nádcukor
1/2 csésze apróra vágott bazsalikom
1/4 csésze Chardonnay borecet
3/4 csésze citromos olívaolaj
A
mustárt, a mogyoróhagymát, a sót és a cukrot turmixoltam a bazsalikom levelekkel.
Csak gyorsan, mert a bazsalikomnak sem a hő, sem a levegő nem tesz jót, ha
össze van vágva. Hozzáadtam a borecetet és azzal is alaposan turmixoltam, majd
az olajat lassan adagolva turmixoltam. Természetesen gránit mozsárban is lehet
készíteni, műkedvelőknek külön ajánlott!
A
vinaigrettet zárt üvegben, hűtőben tároltam felhasználásig. 1 hétig
felhasználható, de minél előbb, annál jobb.
Burgonya krémpüré 4 adaghoz:
5 db közepes sárgaburgonya
frissen reszelt szerecsendió
só
Héjában,
sós vízben megfőztem a krumplikat és még forrón lehúztam a héját, összetörtem.
A tejszínt felforraltam az olívaolajjal és kis adagokban elkevertem a
krumplival. Frissen őrölt szerecsendióval és sóval fűszereztem.
A
mediterrán csirkemell steaket a krumpli krémpüré mellé, a grillezett
koktélparadicsomot bazsalikomos vinaigrett csíkra tálaltam. A pürét
meglocsoltam a csirkemell steak bivalymozzarellától krémes szaftjával.
A
férjem volt az első zsűri, nála győztes lettem! :) Nagyon, de nagyon ízlett
neki ez a mediterrán ételkompozíció. Megkérdezte, hogy nem akarok-e gyakrabban
ilyen típusú receptversenyekre benevezni?
Azt
válaszoltam neki, hogy várja ki a végét, ugyanis nem csak egy recepttel
készülök a versenyre. Izgatottan várja a folytatást! Úgyhogy még jelentkezem! …
:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése