Ha valaki azt gondolja, hogy egy jóféle zsíros kenyér nem nagy mutatvány, szerintem részben téved. A zsíros kenyér kategóriában is vannak fokozatok, például közel nem mindegy, hogy milyen kenyérre milyen zsír kerül.
Nem ez az első bemutatóm a kategóriában, mutattam már be
vajas kenyeret is és fűszeres-fokhagymás olívaolajjal csorgatott kenyeret is:
Vajas kenyér
Karcsúsítás
élvezettel - házi kovászos kenyér fűszeres-fokhagymás olívaolajjal -
szelektíven
A zsíros deszka főszereplője a békebeli kovászos fehér kenyerem , melyet legutóbb itt mutattam be:
Kovászos kenyér
– természetesen. Kovászos kenyérmustra a Bűvös szakáccsal.
A nagy
libalakoma, azaz mi minden készülhet egy hétkilós libából? (libatepertős
pogácsa recepttel)
Karácsonyi
menüajánlat libára: előétel, leves, főételek, uzsonnafalatok
Mennyei konyhai
melléktermék: libatepertő
Márton napi
libaságok
Végső, de nem utolsó sorban a recept egyszerű: a még kicsit
langyos, ropogós héjú házi kovászos kenyerünket megszegjük és megcsorgatjuk a
hagymás-fűszeres libazsírral, ami így készül:
A libazsírt langyosra olvasztjuk, elkeverjük kevés sóval,
frissen őrölt borssal és apróra vágott zöld, vagy lilahagymával.
A kenyérre
csorgatva boldogan és mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül egy karéjjal
befalatozunk belőle, ugyanis ez a fogás megfelel a könnyű emésztéssel
kecsegtető szelektív étkezés szabályainak. Mindössze a napszakra és a
mennyiségre kell tekintettel lennünk.
Ha friss, illatos magyar zöldpaprikát kínálunk hozzá, azzal
tovább fokozhatjuk az élvezetet és a vitaminbevitelt.
Jó étvágyat kívánok hozzá minden kedves érdeklődőnek! :)
Már nézni is jól esett :-)
VálaszTörlés