Egyszerű, hétköznapi pizzákat sütöttem mostanában is. Ez a pizza is a kisfiamnak készült, azért az már kiderült, hogy szűk feltétkörben gondolkodhatom, ha maximálisan meg akarok felelni az ízlésének, úgyhogy ezeket a feltéteket váltogatom.
Legutóbb sikerült nyers sonka felhasználásával kiváltanom a
bacont, egyébként valamilyen húsos szalonnaféle kötelező feltét a pizzájára:
Sonkás pizza –
dupla sajttal és hagymával
Télen költözött be a gyakori feltétek közé a morzsolt
csemegekukorica, azóta visszatérő motívum a házi pizzáimon.
Az alaptésztát így készítettem, ahogyan máskor is:
Bevált pizza
tészta alaprecept
Az egyszerű téli paradicsomszószt így készítettem, ez nálunk
az alap pizza szósz:
Egyszerű téli
paradicsomszósz alaprecept. Pizzára, tésztára, lasagnéhoz.
Érdemes bepillantani házi pizza sütéssel kapcsolatos tanácsaim
összesítésébe is:
Házi pizzasütés
lépésről, lépésre
Az előkészített pizza alapra szeletelt mozzarellát raktam
le, majd szeletelt lilahagymát és megszórtam csemegekukoricával, végül morzsolt
oregánóval és befedtem vékonyra szeletelt bacon szeletkékkel.
Egyszerű, ízletes pizza sült belőle. Épp úgy, mint máskor.
Eddigi pizza receptjeimet itt gyűjtöm.
Hát, jó lett volna a tegnap este (kivételesen) rendelt "Songoku" pizza helyett :-)
VálaszTörlés(sonkás.gombás-kukoricás. Gombát nemigen láttam benne :-P)
A svéd pizzának köze nincs az olaszhoz, és érdekes módon Amerikán keresztül ért ide. Mint a sushi is. Ha az amerikaiak megeszik, akkor az jó, de a többiek (olasz, magyar, iráni) gyanúsak...
VálaszTörlésAmit akartam mondani, hogy itt a pizza mellé káposztasalátát adnak, gyalult, sózott, borsozott, pár napot érlelt "fehér" káposztát. Nagyon passzol.