Nem viccnek szántam a címet, egy külföldi oldalon találtam a receptet.
Imádom a ropogós sülteket, a ropogós csirkeszárny pedig kifejezetten a család kedvence.
Kivételes népszerűségnek örvend egy korábbi ropogós csirkeszárny receptem is:
Extra ropogós fűszeres csirkeszárny – csak egyszerűen
Ez esetben egy vékony bundázásnak köszönhető, hogy az így
sült csirkeszárnyak valóban a ropogtatni való kategóriába tartoznak. Jelzem
belül szaftosak és omlósak maradnak.
Nem szaporítom a szót, hiszen úgyis a recept a lényeg, az
eljárás meglepően egyszerű, az ázsiai ételek és eljárások egyébként is
egyszerűek és nagyszerűek.
Nem váltottam át a csésze mértékegységet, ígérem, egyszer
majd lemérem dekára, de most csak csészében adom meg.
Mi a fűszeres csirkeszárnyat kedveljük, így egy nappal korábban
fajita, száraz fűszerpácban érlelődtek a szárnyak. Az olajat és a citromlevet
ez esetben elhagytam.
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 adag fajita fűszerkeverék
¼ csésze kukoricakeményítő
½ teáskanál sütőpor
2 teáskanál tengeri só
A hozzávalókat alaposan elkeverjük és megforgatjuk benne a
szárny darabokat. Tálcán, lefedve minimum 30 percig, maximum egy éjszakán át
tároljuk hűtőben.
½ csésze kukoricakeményítő
½ teáskanál sütőpor
2 teáskanál tengeri só
½ csésze hideg víz
(A receptajánlatban szerepel némi vodka hozzáadása is,
melytől még buborékosabb lesz és gondolom még jobban ropog a csirkeszárny a
bundában, de ezt most kihagytam, mert éppen nem volt itthon vodka.)
A fenti hozzávalókat alaposan elkevertem, majd
felforrósítottam az olajat 190
C fokra. Csak akkor vettem elő a tálca csirkeszárnyat a
hűtőből, amikor sütni szándékoztam.
Megforgattam a folyékony panírban, lecsöpögtettem és az
olajban 8 perc alatt ropogósra sütöttem, 4 részletben.
Házi hasábburgonya készült mellé. Agria krumpliból, extra ropogós. :)
Nos, meglepően ízletes és ropogós végeredményhez jutottam, úgyhogy nem ez volt az utolsó próbálkozásom ezzel a módszerrel. Na jó, valami hihetetlenül finom, szaftos és ropogós volt a csirkeszárny, a kisfiam ette meg a másfél kilónyi szárny felét.
Már tovább is gondoltam a receptet, úgyhogy újabb, immár saját verziókkal is egészen biztosan jelentkezem még! :)
Ha jól értettem először megforgatod a száraz fűszerkeverékben, majd uo.+víz-be forgatod sütés előtt, ugye? Finom lehetett..
VálaszTörlésIgen, először fűszerezem a húst. Egyszerűen megszórom a fűszerkeverékkel és zárt tálban hagyom pácolódni a hűtőben. Minimum fél órán át, ami inkább legyen kettő, de maximum egy éjszakán át.
VálaszTörlésUtána megforgatom a sós, sütőporos kukoricakeményítőben és minimum fél órán át, maximum egy éjszakán át - tálcán - lefedve hagyom pihenni a hűtőben.
Közvetlenül sütés előtt pedig megmártom a kukoricakeményítő, sütőpor, só, víz keverékben és már megy is a forró olajba. Hagyni kell lecsorogni a fölös keveréket róla, mielőtt az olajba beleteszed.
Nagyon finom és ropogós végeredményt kapsz! :)
A múlt héten készítettem és akkora sikere volt, hogy ma a párom újra ezt kérte késői ebédre :) Nagyon köszönöm a receptet!
VálaszTörlésSzívesen! Ezek szerint egy srófra jár a családjaink ízlése! :)
TörlésEzt is kiprobalom. KFC vacsora lesz :-)
VálaszTörlésKétszer kell meg forgatni a keményítős sós sütőporos keverékben? Egyszer szárazon és egyszer nedvesen sütés előtt?
VálaszTörlésSzerintem teljesen jol le van irva minden cs el kell olvasni jol😊ma probslkozom vele biztos finom lesz!
VálaszTörlésHol szerzitek be a fajita fűszerkeveréket?
VálaszTörlés