Már egy ideje készültem rá, hogy frissítsek a megszokott, de mondhatom rendkívül sikeres hamburger receptjeimen:
10 + 2 legjobb házi hamburger és szendvics –
hamburgerzsömle, és szendvicskenyér receptekkel
Aki olvas, tudja, hogy nem szeretem a röghözkötöttséget a konyhámban, szeretek variálni, újítani. Jaj, nem kell itt nagy dolgokra gondolni, a lényeg úgyis mindig a részletekben rejlik.
Szóval, kicsit „átgyúrtam” a jól bevált hamburger zsömlémet
is, amolyan igazi amerikaira:
Amerikai hamburger zsömle - házilag
Majd hozzá rendeltem néhány kiváló tölteléket, persze
mindent – amit készíteni kellett -házilag készítettem. Került a texas burgerbe: zöldfűszeres prémium marhahúspogácsa, házilag készült barbecue szósz, édes és ropogós
sült mogyoróhagyma, ropogósra sült bacon, vörös cheddar sajt, paradicsom
karikák, jégsaláta levél. Mellé pedig karikáztam egy kevés házi csemegeuborkát,
mely anyósomat dicséri. Ő készítette.
Az dobjon rám követ, aki azt mondja, hogy a fentiekben van
bármi, ami egészségtelen.
Néhány házilag készült elemet korábban már bemutattam:
Házi készítésű - füstös - barbecue szósz
Édes-ropogós sült hagyma – amerikai hot doghoz
A zöldfűszeres marhahúspogácsát pedig a következőképpen
készítettem
Hozzávalók 4 db 15 dkg-os húspogácsához:
50 dkg prémium marhahús (ínmentes, zsírtartalom 10% alatt) finomra
darálva
2 apró fej lilahagyma (a kisebb fejek zamatosabbak)
1 nagy gerezd fokhagyma
1 evőkanál házi darált paprika (sós)
½ teáskanál
összevágott friss rozmaringlevél
½ teáskanál
összevágott friss kakukkfűlevél
6-8 tekerésnyi frissen őrölt bors
6-8 tekerésnyi frissen őrölt bors
1 teáskanál tengeri só
Alaposan összegyúrtam a hozzávalókat és 4 részre osztottam.
Fóliára helyezve kör alakú húspogácsákat formáztam belőle. Becsomagoltam a
fóliába és megegyengettem, majd hűtőbe tettem 2 órára.
A hamburger zsömléket kettévágtam és kontaktgrillen
megpirítottam. Ez után, úgy 5 perc alatt megsütöttem az olajjal alaposan megkent
húspogácsákat a kontaktgrillben.
Közben ropogósra sütöttem a hagymát és bacon szeleteket majd összeállítottam a szendvicseket a konyhakész, friss zöldségekkel és a vékonyra szelt cheddar sajttal.
Embert próbáló adag, de nem túlzó. Éppen akkora, amennyit egy ilyen texas burgerből meg szeretnénk enni, hogy ne ácsingózzunk a másikéra. Még a kisfiam is betömte, de a férjem sem követelt még egyet belőle, arra hivatkozva, hogy éhen maradt.
Jól sikerült a texas burger projekt, mondhatom :)
Nagyon jól néz ki, holnap ki is próbálom! Esetleg ha többet készítek belőle, akkor le is lehet fagyasztani?
VálaszTörlésA húspogácsát igen! A zsömlét nem. :)
TörlésVan, hogy egész szezonra gyártok húspogácsát és lefagyasztom. Zúzmarásan meglocsolom olajjal és felengedés nélkül megy a grillrácsra.
Egyébként frissen a legfinomabb, mert nincs fölös víz a húsban ... :)
Ez valami fantasztikus jól néz ki! :)
VálaszTörlésTuti recept!!
VálaszTörlésSuper ize van...