A napokban mutattam be a házi csirkemájpástétomot kovászos
kenyeremmel:
Házi
csirkemájpástétom – kovászos kenyeremmel
Egyértelmű, hogy a párosítás zseniális: friss, ropogós
kovászos kenyér házi pástétommal, kell ennél több?
Ugyanakkor szeretnék rámutatni arra, hogyan készíthetünk egy
füst alatt ételeket úgy a családnak, hogy akik történetesen diétáznak, azok is
jóllakjanak.
Amikor szelektíven étkezek akkor kerülnek reflektorfénybe
ezek a lehetőségek. Amikor feltálalom az ételt, akkor mindenki eldöntheti, hogy
szelektíven, vagy nem szelektíven szeretné-e.
A szelektív étkezés lényege az, hogy – a napi 2000-2500
kalória kereten belül – bármilyen finomságot ehetünk, csak egy étkezésen belül
ne keverjük a "szénhidrát" és a "fehérje" kategóriába tartozó alapanyagokat. A semleges kategóriába tartozó alapanyagokat mindkét előzőleg említett csoporttal kombinálhatjuk.
Akit érdekel ez az étkezési forma, itt talál leírást és
recepteket.
Hozzávalók 6 töltött tojáshoz:
3 evőkanál csirkemájpástétom
3 keményre főzött tojás
A főtt tojásokat kettévágjuk, a sárgáját a pástétomhoz adjuk,
utána ízesítjük, majd nyomózsákkal megtöltjük a fél tojásfehérjéket. Ha nincs
tojástálunk, akkor érdemes a tojáshajók talpáról egy kis darabot leszelni, hogy
megálljanak sima tányéron is.
Tálalás előtt érdemes 1-2 órán át hűtőben tárolni.
Természetesen a töltendő tojások sárgáját a teljes
mennyiségű pástétomhoz is hozzá lehet keverni, ahogyan én is tettem, hiszen
eleve tervbe vettem a töltött tojásokat.
Ugyanakkor, ha van „maradék” pástétomunk, akkor a fenti
leírás szerint járjunk el.
Sok friss zöldséggel komplett, könnyű vacsora, de nasinak
sem utolsó. Amikor két étkezés között megéhezünk, csak bekapunk egyet és
boldogan megyünk tovább …
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése