Már vagy két hete ígértem ezt a receptleírást, de „több kolbász, mint nap” szoktam mondani, annyi aktuális téma volt, hogy kicsit váratott magára a bemutatása.
Oly egyszerű ez az étel, hogy akár reggel is el lehet
határozni, hogy ebédre vagy vacsorára feltálaljuk. Mégis olyan színes, olyan
ízletes, hogy akár bármely grill étteremben is szívesen kiválasztanánk az
étlapról.
Hozzávalók 4 adaghoz:
2 egész tanyasi csirkemell filé (60 dkg)
2 szelet vörös cheddar sajt
2 evőkanál olívaolaj, fél lime leve vagy 2 evőkanál friss citromlé
4 adag francia krumplipüré
10 dkg vörös cheddar sajt
2 piros kápia paprika cikkekre vágva
2 lila, fehér vagy sonkahagyma cikkekre vágva
1 evőkanál olívaolaj
4 fél adag olasz saláta keverék: rukkola, bébi spenót, galambbegy saláta, lollo rosso, koktélparadicsom
A csirkemellet úgy készítettem elő, ahogyan itt részletesen
leírtam és fázisfotókkal alátámasztottam:
Mozzarellával és aszalt paradicsommal „duplán vasalt”
tanyasi csirkemell olaszos kevert salátával
A frissen összeállított fajita fűszerkeveréket elkevertem az
olívaolajjal, citromlével. A csirkemelleket sóztam, beecseteltem
alaposan a páccal, két fólia között, majd megtöltöttem a sajttal. Bőrös felével
lefelé kiterítettem az egyik csirkemellet, ráfektettem két szelet cheddar
sajtot, majd beterítettem a másik egész csirkemell filével bőrös részével
felfelé. Természetesen le is lehet bőrözni a csirkemellet, ha az ízes-ropogós
bőr ellentétes az ízléssel. Nálunk versengés van érte.
Kontaktgrillben 10-12 percig sütöttem, míg a sajt megfolyt,
a bőr ropogós lett, de a hús szaftos maradt.
Közben elkészítettem a francia krumplipürét és még forrón
belereszeltem a cheddar sajtot.
A paprikát és a hagymát cikkekre vágtam és forró
serpenyőben, olívaolajon néhány perc alatt megpirítottam.
Frissen, forrón tálaltam.
Mondhatom, hogy már külön fejezetet nyithatok a
kontaktgrillben vasalt csirkemell és csirkecomb variációknak. Gyors, könnyű, jól
variálható és rendkívül ízletes.
Az új ötlet, hogy meg is töltsem a melleket pedig egy újabb, figyelemre méltó fejezetet nyit. Folytatás következik!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése