Egy hirtelen ötlet volt ez a könnyű vacsora, de mondhatom,
hogy finomabbat régen kóstoltam elsőre. Biztosan felkerül a családi toplistára.
A helyzet az, hogy le szeretnék adni pár kilót és igyekszem
szénhidrátszegényen étkezni. Így arra törekszem, hogy a köret zöldség vagy
gyümölcs legyen. Több ételnek is alma köretet szavaztam mostanában és
mondhatom, hogy nem csalódtam.
Fokhagymás-kakukkfüves
ropós kacsacomb vele sült almával – sous vide
Jelen esetben beépítettem a köretet a májas falatkákba,
egy-egy cikk alma éppen megfelelő kísérője volt a fűszeres májnak bacon
kabátban. Sok kisebb gerezd fokhagymát szórtam mellé, amely a tölteléket
ízesítette, majd ízletes kísérője volt az ételnek sült állapotában.
Hozzávalók 24 db falatkához:
12 egész csirkemáj
2 alma
12 vékony szelet bacon
frissen őrölt zöld bors és szegfűbors
Maldon só
morzsolt majoránna
2 ág rozmaring
2 kisebb fej fokhagyma gerezdekre szedve
1 evőkanál libazsír
A csirkemájat megmostam, megtisztítottam és két részre
vágtam. Sóztam, borsoztam, majoránnával fűszereztem. Az almákat meghámoztam és
12-12 cikkre vágtam. 1-1 fél csík baconbe feltekertem és zsírral kikent
cserépedénybe rendeztem őket. Mellészórtam a fokhagyma gerezdeket és a sorok
közé helyeztem a rozmaring ágakat. 180 C fokra előmelegített sütőben 35 percig
sütöttem.
Frissen, forrón tálaltam, de hidegen is nagyszerű étel, előétel.
Egyszerű, mégis fantasztikus ízek talákozása, igazi őszi kompozíció.
Nagyon jó ötlet az alma! Megvettem. :-)
VálaszTörlés