A házilag készített szendvicskrémek szerintem nem igényelnek túlzott időráfordítást. Duplán nyerünk vele, hiszen tudjuk pontosan, hogy mi került bele és sokkal ízletesebb, hiszen friss, minőségi alapanyagok kerülnek bele.
Akkor készítek többfélét is, amikor kenyeret vagy
péksüteményt sütök, de ez értelemszerű. Az aszalt paradicsomkrémet már
bemutattam ebből az eresztésből, mely békebeli kovászos fehér kenyeremet
kísérte.
Kovász és
kenyér, élesztőmentesen. 1000. bejegyzésem
A sonkás szendvicskrém sem
bonyolultabb, mint az aszalt paradicsomkrém, mondhatom rendkívül finomra is
sikerült.
Hozzávalók 20 dkg
szendvicskrémhez:
15 dkg főtt sonka
1 keményre főzött tojás
2 evőkanál finomra vágott
édes olasz hagyma
2 evőkanál mascarpone
1 evőkanál mustár (most French’s
classic)
1 evőkanál összevágott
snidling
Maldon só
frissen őrölt színes bors
Minden hozzávalót keverőtálba
raktam és rusztikusra turmixoltam. Fogyasztás előtt behűtöttem 2 órára, hogy
összeérjenek az ízek.
Egyszerű, friss, finom és egészséges!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése