Bevallom, nem vagyok nagy tésztás. A családnak viszont
minden héten sort kerítek egy tészta napra.
Ez a recept simán megállja a helyét csirkemell nélkül is,
viszont én kosztolok egy pofi focistát, aki történetesen 11 éves és nagy
szüksége van vasra, fehérjére és a többi, amit a húsból merítünk természetes
úton. Nagy húsevő lévén nekem pedig kifejezetten így kerek egy tésztaétel, ha
van benne hús is. J
Szeretem az olasz ételeket, hiszen minél kevesebb és minél
jobb alapanyag van benne, annál finomabb. No és rettentően időtakarékosak!
Hozzávalók 4 adaghoz:
20 dkg csirkemell filé vékony csíkokra vágva
10 dkg aszalt paradicsom lecsöpögtetve, összevágva
nagy csokor friss bazsalikom levelei durvára vágva
25 dkg mascarpone
10 dkg parmezán finomra reszelve
1 dl száraz fehérbor
40 dkg penne
frissen őrölt vegyes bors és Maldon só
2 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma finomra vágva
2 evőkanál finomra vágott édes olasz hagyma
Egy evőkanál olívaolajon megpirítottam a csirkemell csíkokat,
majd szűrőlapáttal kivettem és melegen tartottam. Pótoltam a zsiradékot egy
evőkanál olívaolajjal és megdinszteltem a hagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát
és az összevágott aszalt paradicsomot. Úgy 1 perc múlva felöntöttem a fehérborral. amit erős
tűzön el is főztem az alapból, majd hozzáadtam a mascarponét és sóztam, borsoztam.
Közepes tűzön összefőztem. Végül hozzáadtam a parmezánt és a bazsalikomot és
már csak addig főztem, hogy a sajt elolvadjon benne.
Közben kifőztem a pennét egy evőkanál sóval ízesített 4
liter vízben, leszűrtem, de két merőkanál levet félre tettem a főzőlevéből. Afrissen kifőtt pennét a mártáshoz adtam és alaposan átkevertem. Annyi főzőlevet adtam hozzá,
hogy selymes és krémes legyen. Azonnal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése