Nem tudtam ellenállni a piacon az illatos magyar epernek, csak néhány szemet vettem, még fél kilót sem nyomott. Magában ez a mennyiség öt perc alatt elpusztítható, ezért valami könnyű desszerthez akartam inkább felhasználni, mielőtt magában elfogy.
Eszembe jutott, hogy a tiramisu alapkrémet mennyire szeretjük, gondoltam keverek egy ilyen könnyű krémet és az epret ezzel kínálom fel.
Hozzávalók 6 pohárhoz:
40 dkg eper
25 dkg mascarpone
3 tanyasi tojás
2 evőkanál méz
1 evőkanál porcukor
1 teáskanál vanília kivonat
A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját a mézzel, és a vanília kivonattal kikevertem. A nagyon hideg mascarponét kanalanként kevertem el benne. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vertem, kanalanként a krémhez adtam és óvatosan, gumifejű spatulával kevertem össze.
6 epret félretettem a díszítéshez, a többit 4 felé vágtam és a poharak aljában raktam le. Erre kanalaztam rá a krémet. Végül egy-egy eperrel díszítettem.
Jól jött volna egy-egy mentalevél a díszítéshez, de még csak most bújnak ki a fűszernövény palántáim, így most nem volt lehetőségem erre. Így is nagyon finom volt a desszert, nem kellett senkit kapacitálni, hogy kóstolja meg.
Eszembe jutott, hogy a tiramisu alapkrémet mennyire szeretjük, gondoltam keverek egy ilyen könnyű krémet és az epret ezzel kínálom fel.
Hozzávalók 6 pohárhoz:
40 dkg eper
25 dkg mascarpone
3 tanyasi tojás
2 evőkanál méz
1 evőkanál porcukor
1 teáskanál vanília kivonat
A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját a mézzel, és a vanília kivonattal kikevertem. A nagyon hideg mascarponét kanalanként kevertem el benne. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vertem, kanalanként a krémhez adtam és óvatosan, gumifejű spatulával kevertem össze.
6 epret félretettem a díszítéshez, a többit 4 felé vágtam és a poharak aljában raktam le. Erre kanalaztam rá a krémet. Végül egy-egy eperrel díszítettem.
Jól jött volna egy-egy mentalevél a díszítéshez, de még csak most bújnak ki a fűszernövény palántáim, így most nem volt lehetőségem erre. Így is nagyon finom volt a desszert, nem kellett senkit kapacitálni, hogy kóstolja meg.
Hát nagyon finom és nagyon gusztusos.
VálaszTörlésNagyon kínáltatja magát a desszerted, guszta!
VálaszTörlésElkészítettem.
VálaszTörlésEper helyett szirupban párolt citromszeletekkel.
Siker!
Köszönöm..))
PiperPerabo: De Jó! Nagyon örülök annak is, hogy ekészítetted és annak is nagyon, hogy ízlett! :)
VálaszTörlés