Egyszerű hétköznapi fogás volt, ahogyan már írtam korábban is, a kisfiam egyik kedvence a csirkeszárny, így gyakran terítékre kerül.
20 csirkeszárnyat pácoltam, kétféle pácban. A szárny hegyét levágtam, azt alaplébe szántam, a középső szárny részeket pácoltam ebben a mérhetetlenül egyszerű, de aktuálisan elkészített házi fűszerpácba. A szárny töveket félretettem a másik páchoz.
¼ teáskanál fehérbors
¼ teáskanál zöldbors
¼ teáskanál finomra őrölt rozmaring
1 teáskanál morzsolt majoránna
1 teáskanál fokhagyma granulátum
1 teáskanál édes fűszerpaprika
½ teáskanál chili por
Száraz fűszerpácot alkalmaztam, mert még nem tudtam, hogy fritőzben, vagy tepsiben akarom-e kisütni. Alaposan megforgattam a szárny darabokat a fűszerkeverékben és egy éjszakán át pácoltam benne, letakarva a hűtőben.
1 ½ teáskanál durva tengeri sót mozsárban apróbbra törtem és meghintettem vele a csirkeszárnyakat. Olajozott tepsire rendeztem őket és 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöttem. 20 perc múlva megspicceltem olajjal a szárnyakat, hogy ne száradjanak ki.
Közben elkészítettem a káposztasalátát. Egy adagra kb. 10 dkg gyalult káposzta és répa keveréke számítható. Könnyű előkészíteni, de amikor sietek, akkor keveréket veszek. Most tiszta majonézzel készítettem, nem hígítottam tejföllel. 8 evőkanál majonézhez egy evőkanál barnacukrot adtam, majd 3 evőkanál muskotályos tokaji borecettel kevertem el. 35 dkg vegyes káposztával összekevertem és néhány órán át hagytam összeérni az ízeket a hűtőben.
A csirkeszárnyat a káposztasalátával tálaltam. Könnyű, csaknem diétásnak mondható fogás hétköznapra.
20 csirkeszárnyat pácoltam, kétféle pácban. A szárny hegyét levágtam, azt alaplébe szántam, a középső szárny részeket pácoltam ebben a mérhetetlenül egyszerű, de aktuálisan elkészített házi fűszerpácba. A szárny töveket félretettem a másik páchoz.
¼ teáskanál fehérbors
¼ teáskanál zöldbors
¼ teáskanál finomra őrölt rozmaring
1 teáskanál morzsolt majoránna
1 teáskanál fokhagyma granulátum
1 teáskanál édes fűszerpaprika
½ teáskanál chili por
Száraz fűszerpácot alkalmaztam, mert még nem tudtam, hogy fritőzben, vagy tepsiben akarom-e kisütni. Alaposan megforgattam a szárny darabokat a fűszerkeverékben és egy éjszakán át pácoltam benne, letakarva a hűtőben.
1 ½ teáskanál durva tengeri sót mozsárban apróbbra törtem és meghintettem vele a csirkeszárnyakat. Olajozott tepsire rendeztem őket és 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöttem. 20 perc múlva megspicceltem olajjal a szárnyakat, hogy ne száradjanak ki.
Közben elkészítettem a káposztasalátát. Egy adagra kb. 10 dkg gyalult káposzta és répa keveréke számítható. Könnyű előkészíteni, de amikor sietek, akkor keveréket veszek. Most tiszta majonézzel készítettem, nem hígítottam tejföllel. 8 evőkanál majonézhez egy evőkanál barnacukrot adtam, majd 3 evőkanál muskotályos tokaji borecettel kevertem el. 35 dkg vegyes káposztával összekevertem és néhány órán át hagytam összeérni az ízeket a hűtőben.
A csirkeszárnyat a káposztasalátával tálaltam. Könnyű, csaknem diétásnak mondható fogás hétköznapra.
Nagyszerű fogás!A káposzta sali recijét elvittem, ha nem bánod!:-)
VálaszTörlésÉhes lettem...
VálaszTörlés:-)
Ez nagyon guszta.Én éhes voltam,de most még inkább az lettem.:)
VálaszTörlés... hhmmmm!, elé egy könnyű, hideg gyümölcsleves!... hhmmmm!... A desszert akár el is maradhatna... :))
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki azok a csirkeszárnyak guszták!
VálaszTörlés"Tetszik az egyik recepted" légyszíves kukkancs be hozzám!
" Utána... repülünk...! "
VálaszTörlés