Szeretek joghurtban pácolni, különösen grillszezonban. Valamikor a kilencvenes évek elején ismertem meg a tandoori csirke készítésének technológiáját, azóta más fűszerekkel is pácolok joghurtban. Nem régen láttam egy műsort Heston Blumenthallal, azt tesztelte, hogy mennyivel hatékonyabb a pácolás folyamata joghurtban, mint mondjuk a száraz fűszerpác. A végeredmény tükrében a joghurtos pác lényegesen mélyebbre juttatta az íz anyagot a hús alapanyagban. Úgyhogy mindenképpen figyelemre méltó.
A másik, ami miatt kedvelem ezt a fajta pácolást, hogy nyugodtan lehet sót tenni a pácba, ugyanis a joghurt megakadályozza a dehidratálást, tehát a só ízét is mélyre juttatja, de nem vonja ki azt a folyadék mennyiséget, ami az étel szaftosságához, porhanyósságához szükséges.
20 szárnytövet pácoltam. 1 doboz joghurtban elkevertem 1 evőkanál chili port, 2 teáskanál sót, 5 dundi gerezd átnyomott fokhagymát. Ebben a pácban hagytam egy éjszakán át pihenni a szárnydarabokat.
Másnap cornflakest húsklopfolóval durva szemcsésre összetörtem, reszeltem hozzá néhány dekagramm parmezánt és megforgattam benne a joghurtban pácolt szárnydarabokat.
Olajjal alaposan kikent tepsire rendeztem őket és 180 C fokon úgy 35 perc alatt sütöttem ropogósra.
Kész, ennyi. Egyszerű, de nagyszerű technológia. Ízletes, ropogós, különleges, mégis egyszerű és időtakarékos. Amerikai káposztasalátát kínáltam hozzá.
Másnap cornflakest húsklopfolóval durva szemcsésre összetörtem, reszeltem hozzá néhány dekagramm parmezánt és megforgattam benne a joghurtban pácolt szárnydarabokat.
Olajjal alaposan kikent tepsire rendeztem őket és 180 C fokon úgy 35 perc alatt sütöttem ropogósra.
Kész, ennyi. Egyszerű, de nagyszerű technológia. Ízletes, ropogós, különleges, mégis egyszerű és időtakarékos. Amerikai káposztasalátát kínáltam hozzá.
Csirkeszárnyak tyúkláb-mintába rendezve a tányéron :-)
VálaszTörlésÜdv, ez is jólhangzik.
Látogass el kérlek a blogomra, szeretnék adni Neked valamit!
VálaszTörlésPadparadsa
Szeretném!Jó kis ropogós!A joghurtban való pácolást én is nagyon szeretem.Tényleg ízesebb lesz a hús.
VálaszTörlésSzia! Nekem a panírja lejött, nem tudom mit csinálhattam rosszul ?
VálaszTörlés