Nem volt könnyű kategorizálni a legnépszerűbb leveseket, melyeket napról napra készítek. Ez a válogatás attól különleges, hogy bármelyiket elkészíthetjük hétköznapra, hétvégére és ünnepnapra is.
A magyaros levesek általában tartalmasak, így nagyon is
időszerű ez a válogatás az őszi-téli időszakban. Bár eszemben sincs senkit arra
sarkallni, hogy máris elgondolkodjon a karácsonyi és szilveszteri menün,
mindenképpen ünnepidéző is egyben …
Palócleves- az
„igazi”
Orjaleves
Libaleves
Újévi
lencseleves – talán az eddigi legfinomabb
Karácsonyi
menüajánlat: hortobágyi pontyhalászlé –se nem szegedi, se nem bajai
Tárkonyos
húsvéti sonkaleves fejtett babbal, tárkonyos Tokaji borecettel
Tárkonyos
"húsvéti" fejtett bableves (egyszerű, gyors, lisztmentes) -
sonkalével, pirított sonkával, házi kovászos kenyérrel
Komótosan,
cserépben főtt zöldséges bableves marhapörkölt alapon. Váncsa István melléklettel
Bográcsos
babgulyás hortobágyi szürkemarha pörköltből (ropogóshéjú kovászos kenyeremmel)
Borjú és
palacsinta 1. rész - borjúpörkölt, alföldi gulyásleves, ízes palacsinta
Hagyományos
ételek falusi alapanyagokból: vasárnapi ebéd tanyasi tyúkból
Vasárnapi ebéd:
falusi tyúkhúsleves, ropogósra sült tyúk színes, pirított zöldségekkel
10 legjobb leves válogatásaim:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése