Néhány napja bemutattam a tökéletes angol muffin receptjét, örömmel nyugtázom, hogy most is sokan elkészítettétek sikerrel:
Angol muffin
(reggeli zsömle) - a legjobb
Ez, a tojásos-baconos szendvics az ihletadó, úgy másfél évtizede emiatt kezdtem bele az angol muffin projektbe. Természetesen, azóta számtalan formációban megtöltöttem, de ez a klasszikus töltelékkombináció mindig rajta marad a házi étlapon.
8 cm-es formában mindkét oldalán átsütöm hozzá a
tükörtojást. A formát érdemes alaposan átkenni olajjal, hogy ne ragadjon hozzá
a tojás és könnyen ki lehessen ütni a formából és megfordítani.
A bacont kevés zsiradékban ropogósra sütöm, először magas
hőn, majd közepes lángon, hogy ne égjen meg, de kisüljön a belőle a fölös zsiradék.
A kettévágott zsömlét a szalonnazsírban kötelező átpirítani.
Egyrészt a zsömle így szaftos lesz és még kicsit átpirul, másrészt semmi
pénzért nem hagynám kárba veszni ezt a nemes, szalonnából nyert „nedűt”.
Nálunk valamilyen jobbféle lapkasajt kerül még a
szendvicsbe, mostanában ezt is formára igazítom, mert így még esztétikusabb
lehet a szendvics vele.
Most megfejeltem még szelet házi ecetes uborkával,
persze, csak az íze miatt. :)
Csak ajánlani tudom az angol muffin szendvics - Mcmuffin - elkészítését
házilag, hiszen frissebb, még finomabb, és sokkalta olcsóbb, mint az eredeti!
Korábbi bejegyzéseimben bőven találhatóak az elkészítésről
fázisfotók:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése