Mondhatjuk, hogy nyakunkon a grill szezon. Ez a BBQ marhaoldalas még a sütőben készült, de hamarosan kiköltözök a kertbe főzni az efféle ételeket.
Mivel a házi készítésű BBQ szószom füstös ízű, így a feeling így is szinte teljes volt.
Kedvenc hentesnél jutottam hozzá az elsőrangú marhaoldalashoz. Ez a része nem volt kitéve a pultba, de, amikor rákérdeztem, akkor előhúzota egy fél marha bordatájékát. Tyű, a mindenit, gondoltam, ugye, hogy mindent lehet kapni, csak kérni kell.
Nem akartam a nagydarab csontos hússal birkózni az elkészítés folyamán így szépen fel is daraboltattam vele.
Itthon megtisztítottam a hártyáktól és a faggyútól, mesés látvány volt már nyersen is.
Tarolt itthon a házi készítésű BBQ szószom, két nagy adag is készült belőle, mely rendre gyorsan el is fogyott, ez volt az utolsó adag belőle, amit most elhasználtam:
Házi készítésű - füstös - barbecue szósz
BBQ szósz II. – egyik jobb, mint a másik
BBQ alapú pizzákat, csirkeszárnyat, sertésoldalast és csirkecombot is készítettem a felhasználásával:
Csirkés BBQ sajttal töltött szélű – cheesy bites – pizza
BBQ csirkeszárnyak
BBQ oldalas
BBQ csirkecombok Kentucky káposztasalátával, vajas-gyömbéres krumplipürével
Többször is visszatapsolta a család a csirkeszárnyat és csirkecombot is:
BBQ csirkeszárnyak másképp – a legfinomabb
BBQ csirkecombok vajas-chilis kukoricával
Pizzából sem egyfélét készítettem BBQ alappal:
„Bogyós” sajttal töltött szélű pizza – BBQ szósszal, dupla szalonnával és más finomságokkal
Csirkés BBQ pizza lepény – kukoricával, szalonnával
Visszatérve a marhaoldalashoz, természetesen bekukkantottam amerikai receptekbe, mielőtt elterveztem, hogy BBQ oldalast készítek. Levontam a következtetéseket és nekiálltam a saját receptem elkészítéséhez.
A marhaoldalast komótosan előpároltam, hogy már csak akkor kenjem át a BBQ mázzal és süssem ropogósra, amikor már leomlik a csontról a hús.
Sóztam, borsoztam, megszórtam fokhagyma és gyömbér granulátummal. Kettessével fóliába csomagoltam és 120 C fokos sütőben majdnem négy órán át pároltam a nagy paellás edényemben.
Kicsomagoltam őket, átkentem a borda darabokat alaposan és vastagon BBQ szósszal, a fólia által felfogott szaftot aláöntöttem és magasabb hőfokon kezdtem el sütni. 160 C fokon úgy fél óra alatt rögzítettem a mázat, majd 180 C fokon 20 perc alatt pirosra sütöttem.
A BBQ oldalas elkészítését kifejezetten összehangoltam a mézes-diós kenyér sütésével, ugyanis nem terveztem krumpli köretet. Inkább vajas csemegekukoricát kínáltam mellé.
Diós-napraforgómézes kovászos kenyér –szinte már kalács. Természetes kovásszal, természetesen.
Puha, omlós, ízletes BBQ oldalast készítettem, melyet faszénen hamarosan újra elkészítek!
Kedvenc BBQ, Tex-Mex, Kentucky, Cajun, amerikai ételeim receptjeit itt gyűjtöm.
Marhaoldalas BBQ...hmmm...nagyon jól hangzik:)
VálaszTörlésJáték vár a blogomban rád!:)
VálaszTörlés