Először
1 kisebb cukkínit, 1 nagyobb paradicsomot, két apró fej fehérhagymát és fokhagymát héjában, egy zöld és egy piros húsú kápia paprikát. Majdnem egy órán át sütöttem őket, majd egy tálban, lefedve fél órán át pihentettem. Meghámoztam őket és felhasználtam.
Héjában sült cukkíni, paradicsom és fokhagyma alliolival: A cukkínit, a paradicsomot és a fokhagymát kisebb darabokra összevágtam, összekevertem. Frissen őrölt tengeri sóval és színes borssal fűszereztem és elkevertem egy teáskanál olívaolajjal és citrommal. Ezt követően egy evőkanál kész alliolival alaposan elkevertem és tálalás előtt lehűtöttem.
Az egyszerű, friss, ízletes, nyári vegetáriánus fogásokat aznap sütött, fekete olívabogyós ropogóshéjú parasztkenyeremmel kínáltam. A kenyérszeleteket kontakt grillben enyhén megpirítottam.
Nagyon guszta.:)
VálaszTörlésAnnyira guszta a marinált paprika,hogy még ma sütnöm kell,mert ha nem baj lesz:)
VálaszTörlésNagyokat nyelek!!!!
VálaszTörlésAzért szeretek "ide" járni, mert nem kell töprengenem, holnap mit is készítsek a családomnak. Imádják a főztömet! Pontosabban, imádják a főztödet!!! :)
VálaszTörlés