A Nemzeti Gulyás Napra sütött kovászos kenyeremből készült ez a színes, ízletes melegszendvics. Nyomokban görögös motívumra fűztem fel, ahogyan a legutóbbi melegszendvicset olaszosra, mediterránra.
Persze megbolondítottam egy-két színes, valamint gyomorsimogató finomsággal is, mint a kápia paprika és a bacon.
Egyik efféle szendvics sem a bonyolultságával tarol, sokkal inkább a színes ízekkel és látvánnyal, mely már az előtt beindítja a nyálcsorgatást és a gyomornedveket, hogy beleharapnánk. Ettől jobb emésztés serkentő nem is kell.
A kovászos kenyérszeleteket enyhén megpirítottam, majd meglocsoltam – saját készítésű – fokhagymás olívaolajjal. Megraktam kisebb darabokra vágott fetával, zöld olívabogyóval, piros húsú paprikával, ami persze lehet gogos is és kápia, de még kaliforniai is. A színére és az édeskés ízére nagy szükségünk van a kompozícióban. Még egy kis szalonnamorzsa is került a zöldségek közé, valamint megszórtam egy kis morzsolt oregánóval, majd ment a grillbe.
Amikor enyhén színt kapott, akkor befedtem vékonyra szelt bacon csíkkal, és addig sütöttem, amíg a szalonna szalagok át nem sültek szaftosra, de enyhén ropogósra.
Nagyon guszta. Ebédre kérhetem?
VálaszTörlésNagyon guszták ezek a megrakott kenyérkék! Szívesen eltudnék majszolni egy szeletet most délután!:-)
VálaszTörlésMost csorog a nyálam
VálaszTörlésMeMe.
VálaszTörlésMediterrán Melegszendvics :-)
Nagyszerűnek látszik. És biztosan nem csak látszik annak :-)
Ebédre is megenném most!:-)
VálaszTörlés