Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. július 10., kedd

Spagetti picante szárított és koktélparadicsommal – könnyű, ízletes tésztaétel 15 perc alatt!



Jómagam nagy húsevő vagyok, ritkán adódik úgy, hogy kihagyom a húst az étrendemből. Nagyon szeretem a zöldséges ételeket, de, ha lehet, akkor legyen hús is benne.

A férjem kevésbé húsevő, amikor ki szeretné hagyni a húst egy-két napra, akkor általában egy-egy ilyen pikáns tésztát ütök neki össze, 15 perc alatt.
 Nem is tehetnék jobban a kedvére, hiszen szívből imádja.

Mindig kicsit másképpen készül, most éppen így állítottam össze:
Felforrósított serpenyőbe olívaolajat csorgattam, majd azonnal hozzáadtam a fűszereket: reszelt fokhagymát egy csipet sóval, morzsolt oregánót és bazsalikomot és durvára tört chilit.
Ilyenkor olyan illatok szabadulnak fel, hogy ihaj-csuhaj! Az ízekről nem is beszélve. Gyorsan el kell keverni és vigyázni kell arra, hogy a fokhagyma meg ne égjen, ez alapvető!

Hozzáadtam az összevágott szárított paradicsomot és 1-2 percig sütöttem. Ekkor következett a negyedelt szilva koktélparadicsom, melyet már csak addig sütöttem az alappal, hogy kicsit levet eresszen és elveszítse a nyersségét, de szét ne essen. A paradicsomos ragut inkább rázogassuk, mint keverjük.









Közben kifőztem a spagettit bő, forró, sós vízben, majd leszűrtem és a serpenyőbe tettem. Összeforgattam a pikáns, paradicsomos alappal és azonnal tálaltam.
Frissen reszelt pecorinóval megszórtam, de ezt már a kiporciózott tésztára, a tányérban.

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű paradicsomos tésztaétel, amolyan húsmentes pasis kaja.

1 férfias adaghoz:

2 evőkanál olívaolaj
1-2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanálnyi tört chili, morzsolt oregánó és bazsalikom
3-4 nagyobb szilva koktélparadicsom negyedelve
3-4 nagyobb szárított paradicsom összevágva
só, frissen őrölt bors

15 dkg spagetti
1,5 liter víz
1 evőkanál só

Frissen reszelt parmezán vagy pecorino romano a tálaláshoz.




6 megjegyzés:

  1. Kérhetném… chili nélkül? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor… Körterázó Vilmossal ? :-)))
      (Mások szerint Lándzsarázó, de egy Gasztroblogba ez mégis jobban passzol :-)

      Törlés
    2. Bocsánat, de nem mindig tudlak követni! ... :)))

      Törlés
  2. Ez lett a tegnap este fénypontja és még lesz ismétlés, az szent! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyenkor érzem azt, hogy van értelme a bloglétemnek! :)

      Nagyon örülök a spagetti picante sikerének nálatok!!!

      Törlés

Related Posts with Thumbnails