Egy héten egyszer darált húsból készítem az ebédet. Kreatív időszakomat élem, gondoltam beújítok. Ismét húsgolyó készült, amit most kicsit amerikaira hangoltam, gondoltam úgyis grillen sütöm, miért is ne legyenek BBQ húsgolyók.
Stílusosan a térségből
választottam köretet is, igazi telitalálat volt!
Hozzávalók 4 adaghoz:
70 dkg darált dagadó
2 szelet friss, fehér kenyér héja nélkül frissen őrölve
½ dl tej (sütés közben párolog el
és szaftosan tartja a húsgolyót)
5 dkg frissen reszelt parmezán
1 tanyasi tojás kicsit elhabarva
frissen őrölt Himalája só és színes bors
1 evőkanál házi darált paprika
½ teáskanál chili
1 evőkanál vaj
1 fél fej édes hagyma finomra vágva
2 gerezd fokhagyma finomra vágva
80 dkg agria krumpli
3 cső csemegekukorica 4-4 darabra vágva (most fagyasztott)
1 evőkanál mogyoróolaj
1 evőkanál olvasztott vaj
2 teáskanál cajun fűszerkeverék
frissen őrölt Himalája só
Vajon megdinszteltem a hagymát és a fokhagymát, hagytam
kihűlni, majd az összes hozzávalóval összeállítottam a húsmasszát. Hűtőben
csücsült két órán át, majd vizes kézzel apró golyókat formáztam olyan 2,5
dkg/db és nyársra húztam. Sütés előtt átkentem olajjal.
Kontaktgrillben félkészre sütöttem, majd megkentem a felszínét
BBQ szósszal, amivel mázasra sütöttem.
Közben a héjastól cikkre vágott krumplit és a kisebb darabokra
vágott csöves kukoricát cajun fűszer, olaj, vaj és só keverékében, zacskóban
átfényeztem. Sütőpapírral bélelt tepsire rendeztem és 200 C fokon készre
sütöttem (kb. 30 perc).
Jól bevált fokhagymás joghurtszószomat kínáltam hozzá: 2 dl
görög joghurt, 1 gerezd áttört fokhagyma, só, 1 evőkanál olívaolaj, vagy
mogyoróolaj.
Jól néz ki, ugye? J
Szia! Lenne egy kérdésem a páccal kapcsolatban. Régóta csinálom a receptjeid alapján, mindig sikert is aratok vele, viszont valamit megfigyeltem: nálam a pác (pl. a csöves kukoricánál) teljesen megszárad sütés közben, hiába keverem olajjal / olvasztott vajjal. Nálad nem is látom a kukoricán, hús felületén, krumplin a megszáradt fűszermaradványokat (ez főleg az amúgy durvább formában levő fűszerekre igaz, majoranna, kakukkfű, tárkony, stb). Hogy csinálod? Köszi: Edit
VálaszTörlés