Óriási sikert aratott a családban a legutóbbi sajttal
töltött csirkemell bőségtálam
úgyhogy nem váratott magára sokáig az ismétlés. Természetesen
újabb töltelékek kerültek terítékre, egyszerűek mégis izgalmasak, ahogyan tőlem
már megszokott.
A fél csirkemelleket két
egyforma vastagságú szeletre vágtam, két fólia között nagyon óvatosan 2-3 mm
vastagra klopfoltam. Kis fólia darabokkal választottam el őket, amikor egymásra
helyeztem, hiszen, amíg elkészültek a töltelékek, addig mentek vissza a hűtőbe.
4 kiadós adaghoz 3 nagy fél
csirkemellet lehet számolni, melyből 6 csirke rolád készül. Így a töltelékek
erre a mennyiségre szólnak.
Gombás töltelék: 3 nagyobb fej apróra vágott barna csiperkét
egy evőkanál finomra aprított édes hagymával vajon megpirítottam, majd
megszórtam frissen őrölt Himalája sóval, színes borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel.
Amikor kihűlt, 2-3 dkg finomra reszelt füstölt Edami sajttal kevertem el.
Tex Mex töltelék: 3 csík bacont apróra vágtam és egy
evőkanál vajon, egy evőkanál finomra vágott piros kápia/kaliforniai paprikával
és egy evőkanál finomra vágott édes hagymával megpirítottam. Amikor kihűlt, 2-3
dkg finomra reszelt vörös cheddar sajttal kevertem el.
Olaszos töltelék: 8 dkg mozzarellát finomra lereszeltem és
elkevertem 2 dkg finomra reszelt parmezánnal. A csirkemellre egy vékony szelet
olasz főtt sonkát fektettem és a sajtkeveréket a közepére halmoztam és így göngyöltem
fel.
A vékony szelet
csirkemelleket frissen őrölt Maldon sóval és színes borssal fűszereztem majd a
közepére, keresztben keskeny csíkban tömörítettem a töltelékeket. Középtájon
kicsit vastagabbra hagytam a tölteléket. A széleket nem hajtottam be, hanem
csúcsosra feltekertem, ha precízen panírozunk, akkor nem folyik ki a töltelék,
tűzés nélkül sem. Viszont így biztosan átsül mindenhol a csirkemell, hiszen
néhány milliméter kivételével nincs dupla húsvastagság.
Hagytam fél órán át
megszilárdulni a panírt, majd bő, forró olajban egyenként 5-5 perc alatt arany
barnára sütöttem a töltött csirkemell roládokat, félidőben megforgattam őket.
Roppanós wok
zöldségágyon tálaltam és parmezános francia krumplipürét kínáltam mellé.
Most is színes, ízletes és
változatos fogás volt a göngyölt csirkemell bőségtál. Biztosan lesz folytatás! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése