Már karácsony előtt el kezdtem diétázni, de azért semmi
rosszra nem kell gondolni. Én a diétás időszakokban is jókat eszem, csak
gondosan megválogatom, hogy mit. Nagyon kevés szénhidrátot, sok fehérjét és
zöldséget. Karcsúsító ajánlataimat itt gyűjtöm.
Előfordult már, hogy viccelődtek azon, hogy 15-20 dkg húst
számolok egy étkezésre fejenként és nem főzök többet meg egyszerre.
Leggyakrabban 30 dkg lisztből sütök pogácsát, és nem sütök naponta kenyeret.
Hamburger zsemléből is csak egyet sütök fejenként, és még így is előfordul, hogy
felszalad pár kiló.
El nem tudom képzelni, hogy azt a mérhetetlen mennyiségű
süteményt, kenyeret, zsíros disznóságot, amit látok nap, mint nap folyamatosan
a blogokon és a Facebookon, ki eszi meg. Vagy, ha megeszi, akkor nem hízik meg,
vagy idővel nem betegszik meg tőle? Gondolok itt a magas vérnyomásra,
cukorbetegségre, magas koleszterinszintre. Szinte minden hizlaló receptemnél
megjegyzem, hogy csak mértékkel!
Szóval, csöppet sem csüggedek, hogy diétázom, ugyanis
ilyenkor a kedvenc ételeim másik felét készítem. J
Mostanában a lazac került terítékre, már egy ínycsiklandó,
karcsúsító fogást be is mutattam belőle. Már friss lazacból, ugyanis a füstölt
lazac még gyakrabban előfordul az étrendemben.
Ropogós lazac
steak vajas-fokhagymás bébi spenóttal 15 perc alatt
Lazac saláta egy
kicsit másképp - karcsúsítás élvezettel!
Karcsúsító lazac
falatok – hétköznapra, ünnepnapra
Kapros-mascarponés
lazacpástétommal töltött tojások
Karácsonyi
menüajánlat lazacra - hidegen, melegen, levesben
Ha egy fél lazacot filézve, egyben megveszünk, akkor a javát
illik formára igazítani, így a hasaalja rész fölöslegessé válik. Ez közel sem
probléma, hiszen ebből olyan ínycsiklandó finomság készíthető, mint a lazac
tepertő.
Jelzem, egy jó ponty vagy harcsa tepertőért súlyos kilométereket
is képes vagyok utazni, sajnos csak kevés helyen készítik el jól. Tiszacsegén a
Halászcsárdában és Tiszafüreden a hajó étteremben zseniálisan! Én is készítettem már hortobágyi irdalt pontyból zseniális haltepertőt:
Haltepertő a
javából: irdalt hortobágyi tükrös pontyból snidlinges aiollival és zsenge
lilahagymával
A lazac tepertő esetében sincs szükség nagy hókuszpókuszra,
csak jól kell elkészíteni. Utánanéztem alaposan és nekivágtam.
Most elhagytam a vajat, csak olívaolajat használtam. Csak
annyit, hogy rendesen bevonja a serpenyőt. Közepesen felhevítettem.
Közvetlenül sütés előtt a lazac hasaalja csíkokat
megforgattam kukoricalisztben. Bőrével lefelé a serpenyőbe tettem őket és addig
sütöttem, amíg úgy láttam, hogy háromnegyed részt átsültek. Ekkor frissen őrölt
sóval és borssal fűszereztem a húsos felét. Megfordítottam és még úgy 1 percig
sütöttem, hogy kívül ropogósak legyenek, de belül rózsaszínek és szaftosak
maradjanak a lazac hasaalja csíkok. A másik oldalát is fűszereztem.
Tányérra szedtem és apróra vágott csemegeuborkával és egy
cikk citrommal tálaltam.
Igazi csemege! J
Ezt nekem tetted fel ma :) pont ket ilyen darab lazac figyelt hütöben es bar a masik recepted neztem ki elsöre ez jobban elcsabitott.Mondhatom isteni finom volt gyakor vendeg lesz :)
VálaszTörlésKöszönöm Andi
Szívből örülök, egészségedre! :) :) :)
TörlésEhhh, erre vártam, ez csodálatos. Akárhányszor látom a képeket, mindig csorog a nyálam :-)
VálaszTörlésAkkor kötelező kipróbálnod, megkóstolnod! :) Örülök, hogy meghódított ... :)
Törlés