![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2r-ARdiahvR8mdYt1Qvc0zHVWzMjb8Y6fQg9088eTlxho9IgFJflSrQleIBEEKFwECER0ktcFJ_qkm3FsHOaYsR_sjwM_JPr-TcEk-eFw3ImZnnAJFpLYBoYWa74PaGCibUVN6_5_7H4/s400/Biobolt+Hortob%C3%A1gy+337.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjge46jd-goz7SJWfJR9wkyTXE0mzTgqoqgUmE3BskBqFI2NCoyn9fTmVqr3755inUBSxGDyWpznm_pllP2OPsnxbJDPY-06J1qcKK9hXJmy6_FH6jY78DLf_oL0KQn99muoSZ-asqmi5I/s400/Biobolt+Hortob%C3%A1gy+329.jpg)
Már egy ideje foglalkoztat, hogy pont a kolbásztöltés hazájában miért nem lehet kapni „csak úgy” kolbásztölteléket.
Az angolok pitét, a franciák patét is készítenek belőle, számtalan recept alapanyagaként találkoztam már a kolbásztöltelékkel.
Az olaszok pedig előszeretettel alkalmazzák a salsiccia kolbász töltelékét például crostinira.
Az olaszok pedig előszeretettel alkalmazzák a salsiccia kolbász töltelékét például crostinira.
Mióta az elmélkedésbe belekezdtem terveztem, hogy készítek egyszer magyar kolbásztöltelékkel melegszendvicset. Most ez bekövetkezett.
Egy svájci gyökérkenyeret 8 részre vágtam és rackajuhtúróval elkevert kolbásztöltelékkel jól megpakoltam.
Kedvenc hentes 2.-nél vásároltam a friss, saját töltésű kolbászt, rackajuhtúróm volt itthon, amit kézműves mestertől vásároltam, jó párosításnak ígérkezett.
Már említettem, hogy a mikrom forrólevegős, és van benne grillprogram. Előmelegítettem 250 fokra, majd a juhtúrós kolbászkrémmel vastagon megkent rusztikus kenyérdarabokat 12 perc alatt ropogósra grilleztem.
Míg a szendvicsek pirultak, csemegeuborkát és lilahagymát apróra vágtam, amikor a szendvicsek elkészültek, ezzel kínáltam.
Kedvenc hentes 2.-nél vásároltam a friss, saját töltésű kolbászt, rackajuhtúróm volt itthon, amit kézműves mestertől vásároltam, jó párosításnak ígérkezett.
Már említettem, hogy a mikrom forrólevegős, és van benne grillprogram. Előmelegítettem 250 fokra, majd a juhtúrós kolbászkrémmel vastagon megkent rusztikus kenyérdarabokat 12 perc alatt ropogósra grilleztem.
Míg a szendvicsek pirultak, csemegeuborkát és lilahagymát apróra vágtam, amikor a szendvicsek elkészültek, ezzel kínáltam.
Kb. 20 perces menetidő, egyszerű elkészíthetőség, bombabiztosan végeredmény!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsQwc_HHV2JzT0W9r-gsh79byVm2MEnjZKvPSFSbVgpwOP95hbCuKeUCkM0apyFx9XEAlZ-dUldQGs-ABim8ACJtIVXdYOPQt8oLxH671M4-10WNCUt2Oi4GJcWjrPJQT2hJliH3d0aHo/s400/Biobolt+Hortob%C3%A1gy+319.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibRtr_M5W9RR4ZfrRyaABbFHftLMXaB8b24x6FiDrMep9X58DcMMnWe7ek1_2JrGgYS9HLspvuAQAdibnFJRAXaIl-tOYwnnvTRVAZ3fEKJPLiIuJkP2hzJaXmZkxM4GIBD8HwE_s531s/s400/Biobolt+Hortob%C3%A1gy+320.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1Ul88YWgChLAcZ9mOpz7Do0M5H4TNp04uNV9hWmQsp_miWGMi4x8tbglxw6uHR_6UZNIeAcHY4223DSuIChflTYYWHasd-L_HpOzV8VCyRSrifc_r1t6Rc2IrySy3hKOsijQjzkis1zA/s400/Biobolt+Hortob%C3%A1gy+332.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6F0eJvtmA5N0S-_0LYEkjXCxxWXx3mxkGUhAc1Cm6AoP9Ma9ZuZNdttMjiVXCqWGOyIaAyJ8Lk5XX-u7uZ57BTxygh0AhzqPTkwAALCoODSAe7K9_uyg8-lDqVCwYYb3tSMx7DcNlsa4/s400/Biobolt+Hortob%C3%A1gy+341.jpg)
Jó retro ez is!
VálaszTörlésEgy gondolat a lilahagymáról, mely sokáig a kedvencem volt ("hagymát hagymával!"). Most nem gyomorégető és "kéjgátló" hatására hanem az ízlelést tompító hatására gondolok. Nem érezni a hozzá/vele fogyasztott ital - bor sör - ízét. Ja, hogy van friss forrásvíz is?
:-))
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésKlassz, imádom az ilyesmit!
VálaszTörlésex-Hobbiszakács: mostmár értem a múltkori célzást, olyan érzésem volt, hogy divatjamúltnak ("jómagyaros" szokásnak) tartod a hagymázást:-)
VálaszTörlésMég nem érzékeltem, hogy tompítaná az érzékeimet a nemes nedűk vonatkozásában, de ha választanom kellene egy pohár vörösbor, és a lilahagyma között egy libazsíros, vagy szalonnazsíros kenyér tekinetében, akkor döntésképtelenné válnék:-D
Ha a friss forrásvízről lenne szó, az már meggondolandóvá válna:-)))
Ildy: kivételesen délután tálaltam fel, de éjfél után szoktam "összedobni" és élvezni legjobban az efféle finomságokat:-))
VálaszTörlés