Nagyszerű grillvacsora volt. Az ízek és a színek igazi
kavalkádja. Még nem késő, a hétvégén érdemes kihasználni a kellemes időt egy
késő őszi grillezéshez.
Semmiből nem készítettem sokat, sokkal inkább a sokféleség
és sokszínűség vezérelt: borjú, csirke, sertéstarja, szalonna, zöldségek és
édes-roppanós csemegekukorica.
A flekkent a szokásos vaslapos grillezéshez használt páccal
készítettem:
A mexikói csirkemellet a fajita csirke receptem szerint
fűszereztem:
Csirke fajitas
házilag – az egyik legfinomabb Tex-Mex!
A borjústefániából, melyből a bográcsban készült borjúpörköltet is készítettem
a legkiválóbb falatokat sóval és borssal fűszereztem és zöldségekkel nyársra
húztam.
Apró szemű agria krumplit héjában megfőztem, még forrón meghámoztam,
baconba tekertem és nyársra húztam.
Piros kápia paprika szeleteket, csiperkét, olasz édes hagyma
cikkeket, koktélparadicsomot és vékony szalonna szeleteket is nyársra húztam.
A csemegekukorica két végét visszavágtam és bedörzsöltem
vajjal.
Még sütés előtt mindent megspricceltem olívaolajjal és forró
vaslapon megsütöttem.
Szeretem az ilyen „mindent bele” grill partikat. Remélem
ihletet adtam ahhoz, hogy kihasználjuk a hétvégét egy ilyen nagyszerű
grillvacsorára!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése