Nem egyszerű eset. No, nem a fasírtgolyó, hanem a Kisfiam. Korábban nagy kedvence volt a koktélfasírt, mostanában – igaz nem készítettem túl gyakran – láttam rajta, hogy nem lelkesedik érte.
Amikor már minden kedvenc étele ezerszer sorra került,
mindig tartok egy kis repertoár áttekintést, hogy mit főzzek, ami a fogára
való. Eszembe jutott, hogy mi lenne, ha egy kicsit beújítanék fasírtgolyó
ügyben, hátha újra felvehetnénk a kedvencei közé.
Jelentem, sikerrel jártam, a Kisfiam azt mondta ebéd után,
hogy „anya, ugye vacsorára is ehetek fasírtot?”.
Hozzávalók 26 db koktélfasírthoz:
50 dkg darált sertésdagadó
2 császárzsemle tejben áztatva és kifacsarva
néhány ág kakukkfű
1 kisebb fej lila hagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma átnyomva
3 dkg vaj
1 csokor petrezselyemzöld
1 tojás
frissen őrölt zöld bors
1 ½ teáskanál frissen
őrölt Maldon só
Szerintem a siker záloga az ennél a receptnél, hogy a
hagymaféléket kakukkfű ágakkal vajban megdinszteltem. Végül hozzáadtam az
összevágott petrezselyemzöldet is és hagytam kihűlni.
Keverőtálba tettem a darált húst, a kifacsart zsemléket, a
dinsztelt hagymát (a kakukkfű ágakat kihalásztam belőle) a tojást és a
fűszereket és alaposan összedolgoztam. 1 órán át pihent a hűtőben, hogy összeérjenek
az ízek, majd vizes kézzel szilva nagyságú gombócokat formáztam és bő, forró
olajban szép barnára sütöttem.
Sajtos kifli karikára csemegeuborka szeleteket fektettem és
rászúrtam egy-egy fasírtgolyót.
Ennyi. A kevesebb fűszer ellenére sokkal ízletesebbre
sikeredett a fasírt, én a vajban, friss kakukkfűvel dinsztelt hagymákra
gyanakszom. Végtére is mindegy, a lényeg, hogy nagyon finom.
Hm. Ezt mindenképpen kipróbáljuk valamikor. Hamarosan. Gyanítom, éppúgy felkerül a kedvencek közé nálunk is, mint az amerikai serpenyős pizza.:-)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlik a főztöm! :)
Törlés