Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. április 15., kedd

9 legfinomabb töltött dagadó - húsvéti menüajánlat



Tagadhatatlan, hogy egyik nagy kedvencem a töltött dagadó, legyen az hétköznap vagy ünnepnap. 
Ebből kifolyólag mindig megmozgatja a fantáziámat, hogy milyen töltelékkel készítsem legközelebb. Azt hiszem, hogy ez látszik a válogatás sokszínűségén, hiszen dagadót sem készítek kétszer egyformán … J

Már elképzelhető, hogy kibújt egy-két vargánya és talán hétvégén már kapható lesz a piacon, de helyettesíthető kucsmagombával, vagy valamilyen másféle korai erdei gombával, ha valamelyik vargányás töltelékre esik a választás, amely nálam nagy kedvenc.

A főcímekre kattintva lehet eljutni a bejegyzésekhez, így a receptekhez. Kellemes szemezgetést kívánok! J


Töltött dagadó – húsvéti változat (liszt, kenyérmentes)




Húsvéti hidegtál – sonkás tojáskrémmel töltött dagadó chilis-majonézes kukoricasalátával





Vargányás töltött dagadó grillezett vargányával, szalonnás babrőzsével






Zöldfűszeres - mandulás tojáskrémmel töltött sertésdagadó mézsárgán tálalva





Pestos - mozzarellás töltött dagadó mediterrán lecsós pecsenyelével





Töltött húsok hidegtálra: egyszerű töltött dagadó és házi csípős kolbásszal sült karaj





Klasszikus-rusztikus töltött dagadó vele sült almával, gombával






Ünnepi töltött dagadó – libamájjal, vegyes gombával, fürjtojással, citrusos pácban, lisztmentesen











1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails